detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
07.06.2018 13:17
Кіру Муратову ховатимуть в Одесі непублічно
Кіру Муратову ховатимуть в Одесі непублічно
Вшанувати пам’ять Кіри Муратової можна в холі Одеської кіностудії, залишивши квіти біля її портрету

Українську кінорежисерку Кіру Муратову, яка пішла з життя 6 червня, ховатимуть в Одесі без публічних прощань і панахид. Про це «Детектору медіа» повідомив генеральний директор Одеської кіностудії Андрій Осипов.

«За її волею, ніякого публічного прощання не буде. Буде закрита церемонія кремування без панахиди, для кола найближчих родичів і друзів», – повідомив пан Осипов.

Дату церемонії наразі ще не визначено – це буде або 8, або 9 червня.

«Увечері на кіностудії зберуться колеги Кіри Георгіївни на вечір пам’яті та поминальний обід», – додав пан Осипов.

Водночас від сьогоднішнього дня, 7 червня, в холі Одеської кіностудії на Французькому бульварі, 33, поставлять фото Кіри Муратової та облаштують місце для квітів, де всі охочі зможуть вшанувати пам’ять кінорежисерки.

Нагадаємо, Кіра Муратова пішла з життя 6 червня. Їй було 83 роки.

Кіра Георгіївна Муратова народилася в Румунії. В 1959 році закінчила ВДІК в майстерні Сергія Герасимова та Тамари Макарової. Як режисерка дебютувала на Одеській кіностудії. Голосно про себе заявила першими ж самостійними режисерськими роботами — стрічками «Короткі зустрічі» та «Довгі проводи», останній з яких у 1987 році отримав премію на Міжнародному кінофестивалі в Локарно.

З фільмом «Астенічний синдром» у 1990 році Кіра Муратова здобула гран-прі Берлінського кінофестивалю. Трагікомедію «Настроювач» показували на фестивалі у Венеції. Останніми роботами режисера стали драми «Мелодія для шарманки» і «Вічне повернення. Кастинг». У 2017 році режисерка стала членом Американської кіноакадемії.

Кіра Муратова жила та працювала в Одесі.

У віці 80 років заявила про завершення своєї творчої кар’єри.

Фото: Вікіпедія

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY