detector.media
07.06.2018 12:04
Посли країн «Великої сімки» в Києві говорили про обмін Олега Сенцова та інших українських політв'язнів у Росії
Посли країн «Великої сімки» в Києві говорили про обмін Олега Сенцова та інших українських політв'язнів у Росії
Посли країн G7 в Україні на зустрічі в Києві обговорювали тему українських політв'язнів у Росії і, зокрема, Олега Сенцова.

Про це «Радіо Свобода» повідомив російський режисер, автор фільму «Процес»  Аскольд Куров.

За його словами, на зустрічі також була присутня сестра Олега Наталя Каплан.

Дипломати обговорили можливий обмін особами, які утримуються, між Москвою і Києвом і пообіцяли поінформувати про справу Сенцова лідерів своїх країн.

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов, якого засуджено в Росії до 20 років колонії і який 14 травня оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ, написав листа лідерам країн «Великої сімки».

Як повідомляв «Детектор медіа», російський режисер Аскольд Куров 4 червня відвідав Олега Сенцова в російській колонії в Лабитнангі.

За словами Аскольда Курова, Олег Сенцов не закликає нікого приєднуватися до оголошеного ним голодування, а також не знав, що в Україні, Росії і що в десятках країн пройшла глобальна акція на його підтримку.

Адвокат Сенцова Ольга Дінзе заявила, що керівництво в’язниці має намір годувати українця примусово через крапельницю. Але він має намір відмовитися від терапії і збирається голодувати до смерті.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

29 травня пресс-служба Федеральної служби виконання покарань Росії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомила, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY