detector.media
Олеся Анастасьєва
«Детектор медіа»
05.06.2018 17:10
Володимир Войтенко вийшов зі складу експертної ради з «патріотичного кіно»
Володимир Войтенко вийшов зі складу експертної ради з «патріотичного кіно»
Про повторне проведення конкурсу експертів поки нічого невідомо

Кінознавець Володимир Войтенко вийшов зі складу Експертної ради з відбору кінопроектів для надання державної фінансової підтримки на виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування при Міністерстві культури. Цю інформацію він підтвердив «Детектор медіа» особисто.

Ми звернулися до прес-служби Міністерства культури з проханням підтвердити чи спростувати інформацію, але там нам повідомили, що не володіють цією інформацією і порадили написати інформаційний запит.

Відповідно до положення про Експертну раду, «у разі дострокового припинення повноважень члена Експертної ради, запропонованого організаціями, Мінкультури оголошує конкурс, який проводиться відповідно до пунктів 32-48 цього Положення».

У неофіційних розмовах члени конкурсної комісії нам повідомили, що Мінкульт не звертався до них і не повідомляв про повторне проведення конкурсу експертів.

11 червня спливає термін прийому робіт на конкурс «патріотичного кіно». Можливість продовження терміну прийому кінопроектів або перенесення самого конкурсу через вихід члена Експертної радиname="_GoBack"> деякі опитані нами експерти ставлять під сумнів.

Нагадаємо, 22 травня конкурсна комісія Мінкульту обрала 10 членів Експертної ради з-поміж 30, делегованих громадськими об’єднаннями:

  1. Володимир Войтенко – кінокритик, чинний член експертної комісії Держкіно;
  2. Андрій Дончик – режисер, чинний голова експертної комісії Держкіно;
  3. Людмила Горделадзе – керівниця кінотеатру «Жовтень», чинний член експертної комісії Держкіно.
  4. Олена Касавіна – режисерка-мультиплікаторка;
  5. Роман Мартиненко – керівник дистриб’юторської компанії MMD;
  6. Ольга Пантелеймонова – генеральна директорка українського підрозділу групи компаній Star Media;
  7. Володимир Яценко – продюсер, керівник продакшну LimeLite;
  8. Євген Буцан – директор юридичного департаменту «Медіа Групи Україна»;
  9. Анатолій Максимчук – заступник генерального директора медіа групи StarLightMedia;
  10. Вікторія Ярмощук – керівниця медіаконсалтингової компанії MRM (Film.ua Group), радниця міністра культури.

Ще трьох членів Експертної ради делегували міністерства: від Міністерства культури – Юлія Сінькевич (генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю), від Міністерства молоді та спорту – Ігор Коваль (директор Індустріального телевізійного комітету), від Міністерства оборони – Яна Холодна (керівниця Центральної телерадіостудії Міноборони).

29 травня головою Експертної ради став режисер Андрій Дончик. Як проходив вибір експертів – читайте тут.

Нагадаємо, що минулого року під час підготовки до другого читання держбюджету на 2018 рік у бюджеті з’явилася нова бюджетна програма Міністерства культури – «виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування». У 2018 році на неї виділено 500 млн грн. Детальніше про те, що це за програма та як Мінкульт планує розпоряджатися цими коштами, – читайте в матеріалі Олесі Анастасьєвої «Патріотичне кіно: що, як і навіщо?».

26 лютого стало відомо, що членам колегії Міністерства культури запропонували на засіданні колегії 27 лютого розглянути проект Рекомендацій щодо оцінки фільмів патріотичного спрямування. Копію документа, запропонованого до розгляду, оприлюднив «Детектор медіа». 27 лютого члени колегії Міністерства культури висловили невдоволення запропонованим міністерством формулюванням «патріотичногокіно».

11 травня Мінкульт оголосив про початок прийому документів для конкурсу кінопроектів.

Фото: Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY