detector.media
05.06.2018 10:22
Лікарі готуються заливати Сенцову поживну суміш через зонд – адвокат
Лікарі готуються заливати Сенцову поживну суміш через зонд – адвокат
Медики, які спостерігають за станом Олега Сенцова в російській колонії, очікують до 30-го дня його голодування негативної реакції, що вимагатиме їхнього втручання.

Про це заявив у понеділок, 4 червня, адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе, який відвідав свого підзахисного в колонії в Лабитнангі.  

«Коли таке станеться, його зондуватимуть, заливатимуть поживну суміш в ніс. Однак, якщо він не перестане і після цього відмовлятися від їжі, то кінець буде фатальний. Це не була погроза, лікар просто попередив Олега», – цитує адвоката на своїй сторінці у Facebook журналіст «Радіо Свобода» Антон Наумлюк.

Журналіст нагадав, що Олег Сенцов зустрівся з адвокатом Дмитром Дінзе і автором фільму «Процес» режисером Аскольдом Куровим, які приїхали до колонії в Лабитнангі разом із архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом.

«Виглядає він у цілому нормально, за ним стежать лікарі, - розповів Дінзе. - Робили УЗД, оглядали. Внутрішні органи в порядку, перебуває в задовільній формі. Постійно оглядає лікар в колонії, з управління медчастиною. На 12-й день голодування він сказав Олегу, що йому потрібно колоти підтримуючий коктейль: прокрапують раз на два дні. Зараз його стан на піку і в будь-який момент може піти негативна реакція. У кожного організму вона настає в різний час, але точно до 30-го дня відбудеться».

Журналіст також розповів, що Олег Сенцов пояснив свою заяву, передану через адвоката, де називає умовою припинення голодування - звільнення політичних в'язнів громадян України.

«Це його маніфест, він не називав імена і нічого не просив у російської влади, - процитував Антон Наумлюк Аскольда Курова. - Він поставив умовою припинення голодування - звільнення політв'язнів».

«Він почав голодування, щоб привернути увагу до того, що звільнення не відбувається. Але при цьому Олег зазначив, що йому потрібні будуть докази того, що процес звільнення запущений, що це не буде якийсь одиничний випадок», - зазначив Дмитро Дінзе.

Про голодування Олександра Кольченка Сенцов сказав, що йому шкода, що Олександрові доводиться через це проходити, з огляду на його слабке здоров'я.

«Співробітники колонії спочатку дали зрозуміти Сенцову, що він може зустрітися або з Куровим, або з архієпископом Климентом. Хто такий Климент, він не знав і відмовився від зустрічі з ним. Пізніше адвокат пояснив, що, за російським законодавством, Сенцов має право на відправлення релігійних потреб і це не відбуватиметься за рахунок кількості дозволених побачень, а також розповів про діяльність архієпископа для підтримки політв'язнів і їх сімей в Криму. Олег написав згоду на зустріч з формулюванням «несподівано виникла необхідність в сповіді». Однак сьогодні Климент потрапити до Сенцова не встиг. Дінзе, архієпископ Климент і Аскольд Куров залишилися в Лабитнангі до завтра», - написав також  журналіст.

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

29 травня пресс-служба Федеральної служби виконання покарань Росії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомила, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що йому щодня вводять один літр глюкози.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY