detector.media
04.06.2018 21:00
В ОБСЄ закликали Росію звільнити журналіста Сущенка
В ОБСЄ закликали Росію звільнити журналіста Сущенка
Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив жаль у зв'язку з тим, що українського журналіста Романа Сущенка в Росії засудили до 12 років позбавлення волі, та закликав звільнити його.

Про це повідомляється на сайті організації.

«Журналістика - це не злочин, а працівники медіа повинні виконувати свою роботу в безпечних умовах, не боячись переслідувань, насильства або в'язниці», - заявив Дезір.

«Я сподіваюся, що рішення про засудження Сущенко буде скасовано в апеляційному порядку, і я знову закликаю російську владу звільнити журналіста з в'язниці», - наголосив він.

 Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловив протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY