detector.media
04.06.2018 14:24
ОБСЄ закликала владу РФ звільнити Сенцова
ОБСЄ закликала владу РФ звільнити Сенцова
Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір написав листа міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову, у якому закликає російську владу звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова, який голодує з 14 травня

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Я закликаю російське керівництво переглянути справу Сенцова та негайно його звільнити», –  наголосив представник ОБСЄ.

Він зазначив, що «ув’язнення українського режисера є необґрунтованим» та повідомив, що стурбований «погіршенням його стану здоров’я, а також психологічного стану після початку голодування на знак протесту».

Українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014-го за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюз.

Російський журналіст Шура Буртін та український політв'язень Олександр Кольченко, засуджений в РФ, оголосили голодування на підтримку Сенцова.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY