detector.media
03.06.2018 12:10
Керівник «Белсату» назвала голову «Репортерів без кордонів» «корисним ідіотом» через його реакцію на справу Бабченка
Керівник «Белсату» назвала голову «Репортерів без кордонів» «корисним ідіотом» через його реакцію на справу Бабченка
Раніше керівник організації «Репортери без кордонів» заявив, що вважає спецоперацію СБУ маніпуляцією і новим кроком в інформаційній війні.

Керівник білоруського видання «Белсат» Агнешка Ромашевська-Ґузи назвала голову «Репортерів без кордонів» Крістофа Делюара «корисним ідіотом» через його реакцію на справу із інсценованим вбивством журналіста Аркадія Бабченка. Її слова наводить «Белсат».

Раніше керівник організації «Репортери без кордонів» заявив, що вважає спецоперацію СБУ маніпуляцією і новим кроком в інформаційній війні. Делюар підкреслив: «Сумно, що українські спецслужби гралися з правдою, незалежно від причини».

«Що за неймовірний ідіот! Багато часу зайняло б обговорення всього, що він сказав в інтерв'ю на тему спецоперації і інсценованого вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко... Але, найважливіше в цьому - це тактика поведінки журналіста, життя якого знаходиться під загрозою (він повинен, розумієте, найняти охорону або сховатися в селі, щоб залишитися досить етичним). Ніколи, ніколи не можна посприяти в затриманні замовника якимось державним службам. А ще про те, що етичний журналіст не може кидати фальшиві звинувачення Росії про якесь вбивство, тому що фактично вбивство не відбулося», - обурилася Ромашевська-Ґузи.

Також правозахисна організація «Комітет захисту журналістів» (CPJ) заявила, що «розслідує цю безпрецедентну ситуацію» і вимагає пояснень від української сторони.

«Під час гірших моментів Майдану, на початку війни на Донбасі я намагалася зацікавити міжнародні журналістські організації (в тому числі Center for Protection of Journalists, який так роздратований справою Бабченка, "Репортерів без кордонів", EFJ) питаннями постраждалих, а потім викрадених українських журналістів на Донбасі. Це було важче, ніж дробити камені голими ногами. Скажімо собі щиро і жорстко: нікого взагалі не цікавила доля тих диких "аборигенів"», - нагадала кервіник «Белсату».

«І зараз ці фарисеї вчать людей, чиїм життям загрожує реальна небезпека, як вони себе повинні вести. Я прошу душу Еріка Блера (Джорджа Оруела), якщо вона все це бачить, щоб дала мені витримки в боротьбі з корисними ідіотами. Вони набагато небезпечніші, ніж черги з автоматичної зброї і мінометні залпи. У свою чергу, це окреме і складне мистецтво: відрізнити підлість від дурості», - додала вона.

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Повідомлялося, що від отриманих поранень він помер у машині швидкої допомоги.

30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією.

Президент України Петро Порошенко доручив надати родині журналіста Аркадія Бабченка цілодобову охорону. Президент заявив, що знав про спецоперацію СБУ.

У четвер, 31 травня, ввечері журналіст розповів колегам на брифінгу, чому погодився брати участь у спецоперації СБУ з інсценування його вбивства.

Міжнародні організації обурилися спецоперацією СБУ щодо журналіста Бабченка та просять пояснень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY