detector.media
03.06.2018 11:44
Ганапольський повідомив, що написав заяву на отримання охорони
Ганапольський повідомив, що написав заяву на отримання охорони
Журналіст Матвій Ганапольський начебто присутній у списку 47-ми потенційних жертв російських спецслужб, який українські спецслужби отримали, начебто, від підозрюваного в організації замаху на Аркадія Бабченка. Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що всім особам з цього списку нададуть охорону.

Журналіст Матвій Ганапольський написав заяву до правоохоронних органів щодо надання йому охорони. Про це він заявив в ефірі свого каналу у YouTube 1 червня. 

За його словами, на закритій зустрічі в СБУ 1 червня, на якій він також був, присутнім показали певні відеозаписи, після чого сказали: «Ви зрозуміли, навіщо ми вас покликали? Згідно з процесуальним кодексом ми повинні звернутися до вас, тих, хто є в цьому списку ("списку 47-ми" - ред.), чи потрібна вам охорона. Кому потрібна охорона?». Після чого, за словами журналіста, майже усі присутні підняли руки.

«У всякому випадку, я написав заяву», - додав він.

За словами Ганапольського, відео стало доказом для усіх присутніх, що «це не жарти».

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Повідомлялося, що від отриманих поранень він помер у машині швидкої допомоги.

30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією.

Стало відомо, що під час спецоперації з інсценування вбивства Бабченка українські правоохоронці отримали від імовірного організатора злочину список із 47-ми осіб (спочатку казали про 30 осіб), яких планували усунути російські спецслужби.

1 червня до СБУ на закриту зустріч запросили журналістів та інших осіб, які начебто входили до «списку 47-ми». Як відомо з ефіру Прямого каналу, власних джерел «ДМ» та повідомлень у соцмережах та на інформаційних сайтах, на закритій зустрічі були присутні: Євген Кисельов, Матвій Ганапольський, Юлія Мостова, Павло Казарін, Юрій Макаров, Осман Пашаєв, Айдер Муждабаєв, Сергій Грішин, Олексій Мустафін, Соня Кошкіна, Тетяна Даниленко, Сергій Іванов та Віталій Портніков. Більшість з тих, хто начебто був у списку та був присутнім на зустрічі, так чи інакше або пов’язані з Росією особисто, або займаються російською тематикою як журналісти.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що усім особам, які були у списку імовірного організатора убивства журналіста Аркадія Бабченка, нададуть охорону.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY