detector.media
02.06.2018 15:48
Журналістка Катерина Сергацкова заявила, що не отримала охорону, хоча потрапила до списку «47-ми потенційних жертв Кремля»
Журналістка Катерина Сергацкова заявила, що не отримала охорону, хоча потрапила до списку «47-ми потенційних жертв Кремля»
За словами журналістки, вона не змогла потрапити на вчорашню зустріч до СБУ, хоча її запрошували. А після того, заявила Сергацкова, ніхто їй ні про що не повідомив та охорону не надав.

Про це засновниця проекту Zaborona.com, в минулому російська, а нині українська журналістка Катерина Сергацкова повідомила «Громадському радіо».

«Вчора мені подзвонили з СБУ, запросили на зустріч з Грицаком. Пізніше я зрозуміла, що це була та сама зустріч Грицака з журналістами, де обговорювалося питання їхньої безпеки. На зустріч я піти не змогла, але роблю висновок, що я теж є в так званому "списку 47-ми потенційних жертв Кремля"», - заявила пані Сергацкова.

Вона додала, що вирішила розповісти про це запрошення, оскільки інші учасники цієї зустрічі сказали публічно про те, що вона відбулася.

«Оскільки СБУ і ГПУ заявляють, що небезпека велика і що вони мають докази, я відчуваю себе дуже невпевнено. Я не змогла потрапити на зустріч, але після неї зі мною ніхто не говорив, мені нічого не повідомляли, про охорону або якісь запобіжні заходи мова не йде», - зазначила журналістка.

Речниця СБУ Олена Гітлянська в коментарі «Громадському радіо» сказала, що їй нічого не відомо про це і вона навряд чи буде коментувати цю ситуацію.

Нагадаємо, 1 червня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство отримало список із 47 осіб, яких хотіли знищити спецслужби РФ.

Прямий канал повідомив, що у списку були ведучі Матвій Ганапольський та Євген Кисельов, а також усі журналісти, яких 1 червня запросили на закриту зустріч до СБУ.

За власною інформацією «ДМ», на зустріч дійсно запросили тих, хто начебто був у «чорному» списку, всім їм запропонували охорону та всі вони дали підписку про нерозголошення.

Як відомо з ефіру Прямого каналу, власних джерел «ДМ» та повідомлень у соцмережах та на інформаційних сайтах, на закритій зустрічі, окрім Ганапольського та Кисельова, були присутні: Юлія Мостова, Павло Казарін, Юрій Макаров, Осман Пашаєв, Айдер Муждабаєв, Сергій Грішин, Олексій Мустафін, Соня Кошкіна, Тетяна Даниленко, Сергій Іванов та Віталій Портніков. Більшість з тих, хто начебто був у списку та був присутнім на зустрічі, так чи інакше або пов’язані з Росією особисто, або займаються російською тематикою як журналісти.

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Повідомлялося, що від отриманих поранень він помер у машині швидкої допомоги.

30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією.

Президент України Петро Порошенко доручив надати родині журналіста Аркадія Бабченка цілодобову охорону. Президент заявив, що знав про спецоперацію СБУ.

У четвер, 31 травня, ввечері журналіст розповів колегам на брифінгу, чому погодився брати участь у спецоперації СБУ з інсценування його вбивства.

Журналіст Аркадій Бабченко позитивно відреагував на пропозицію Президента України Петра Порошенка про допомогу в оформленні українського громадянства.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що усім 30-ти особам, які були у списку організатора убивства журналіста Аркадія Бабченка, нададуть охорону.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY