detector.media
02.06.2018 15:25
Президентка Естонії закликала називати події в Україні війною, не користуючись евфемізмами
Президентка Естонії закликала називати події в Україні війною, не користуючись евфемізмами
Президентка Естонії Керсті Кальюлайд наголосила, що події в Україні слід називати війною, а не замороженим конфліктом чи іншими евфемізмами, якими користується міжнародна спільнота.

Про це вона заявила на конференції імені колишнього президента Леннарта Марі, передає прес-служба голови держави.

«Говорячи про Україну та Грузію, дуже важливо називаті речі правильними іменами: війна – це війна, а окупація - окупація», - сказала президентка.

«Ми уважно добираємо слова, називаючи зловісну лінію окупації в Грузії чимось іншим. Коли я у жовтні запитала у моніторингової місії ЄС, чому ми використовуємо евфемізми на кшталт «адміністративна прикордонна лінія», мені не змогли відповісти», - додала вона.

За словами пані Кальюлайд, «демократичний і ліберальний світовий порядок збережеться, тільки якщо ми більше не будемо прикидатися, що на нас не чинять тиск ті, хто вважає, що інтереси більш сильних важливіші за свободу держав і народів».

«Ми повинні відкрито говорити зі своїми партнерами і союзниками про те, як близько ми до краю прірви, в порівнянні з початком століття», - додала вона.

Також президентка Естонії зазначила, що велика перевага українського народу в тому, що він є вільним у можливості висловлювати своє незадоволення політичними лідерами, «не побоюючись наслідків».

Нагадаємо, нещодавно президентка Естонії відвідала Україну та взяла участь у дискусії «Головні наративи російської пропаганди проти України та Європи на російському ТБ. Їхній вплив на українську аудиторію» в Українському кризовому медіа-центрі (УКМЦ) 23 травня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY