detector.media
01.06.2018 19:22
Луценко і Грицак пояснили послам країн G7 та ЄС мету спецоперації із «вбивством» Бабченка
Луценко і Грицак пояснили послам країн G7 та ЄС мету спецоперації із «вбивством» Бабченка
1 червня відбулася зустріч генерального прокурора України Юрія Луценка та голови Служби безпеки України з керівниками дипломатичних представництв країн-представників «Великої сімки», країн ЄС, Норвегії, Австралії, Європейського Союзу та Ради Європи щодо проведеної 29 травня спецоперації правоохоронних органів України із попередження вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як зазначили у прес-службі, під час зустрічі дипломатів було проінформовано «про ключові аспекти проведеної роботи та ті цілі, які ставились при прийнятті рішення щодо проведення контролю за вчиненням злочину у формі імітування обстановки злочину».

«Акцентовано увагу міжнародної спільноти на тому, що саме обрана стратегія дозволила не лише не допустити загибелі журналіста, припинити злочин, повністю задокументувати злочинні дії організатора, отримати докази його зв’язку із замовником злочину, а й отримати відомості щодо можливих потенційних жертв, проти яких ймовірно готувалися терористичні акти і вбивства», - сказано в повідомленні.

За словами Луценка, інформація щодо деталей спецопераціх «буде оперативно доведена до відома громадськості з урахуванням вимог кримінального процесуального законодавства та інтересів слідства».

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Повідомлялося, що від отриманих поранень він помер у машині швидкої допомоги.

30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією.

Президент України Петро Порошенко доручив надати родині журналіста Аркадія Бабченка цілодобову охорону. Президент заявив, що знав про спецоперацію СБУ.

Як стало відомо, підозрюваного в організації вбивства Бабченка захищає фірма адвоката Єфремова та Крисіна.

У четвер, 31 травня, ввечері журналіст розповів колегам на брифінгу, чому погодився брати участь у спецоперації СБУ з інсценування його вбивства.

Журналіст Аркадій Бабченко позитивно відреагував на пропозицію Президента України Петра Порошенка про допомогу в оформленні українського громадянства.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY