detector.media
01.06.2018 15:37
Апеляційний суд Херсона залишив керівника «РИА Новости Украина» Вишинського під арештом
Апеляційний суд Херсона залишив керівника «РИА Новости Украина» Вишинського під арештом
Апеляційний суд не змінив головреду «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському запобіжний захід, залишивши його під арештом на 60 діб

Про це повідомляє QHA.

На початку засідання адвокат Вишинського Андрій Доманський попросив випустити його підзахисного зі скляного боксу, а, отримавши відмову, заявив про відвід судді.

Після цього оголосили технічну перерву, щоб адвокати могли поспілкуватися з підзахисним.

Як повідомляв «Детектор медіа», 1 червня під час засідання в Апеляційному суді у Херсоні головний редактор «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого судять за держзраду, заявив про відмову від українського громадянства і звернувся за захистом до президента РФ Путіна.

Нагадаємо, 15 травня СБУ заявила, що розкрила діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. В офісі «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського. Загалом СБУ провела п’ять обшуків у цій справі.

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що затримання Кирила Вишинського пов'язане не з журналістською, а, можливо, з агентурною діяльністю.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що дії співробітників «РИА Новости Украина» підпадають під «державну зраду». Заступник голови СБУ Віктор Конононенко повідомив, що Кирила Вишинського доцільніше судити як громадянина України, хоча він має також і російське громадянство.

СБУ також оприлюднила схему, за якою нібито фінансувалося інтернет-видання «РИА Новости Украина» – підрозділ російського державного медіахолдингу МИА «Россия сегодня».

Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді. Ще понад 20 громадян України, залучених до журналістської діяльності, поки що проходять у справі у статусі свідків.

У Росії відреагували на затримання Кирила Вишинського погрозами вжити заходи у відповідь. Згодом Посольство РФ в Україні направило МЗС України ноту протесту через обшуки та затримання в «РИА Новости Украина».

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави.

29 травня Апеляційний суд вже розглядав скаргу захисту Вишинського на запобіжний захід. Тоді засідання тривало три хвилини, - через відсутність адвокатів розгляд перенесли на 1 червня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY