detector.media
01.06.2018 09:35
Усім 30-ти особам із списку організатора вбивства Бабченка нададуть охорону – Луценко
Усім 30-ти особам із списку організатора вбивства Бабченка нададуть охорону – Луценко
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що усім 30-ти особам, які були у списку організатора убивства журналіста Аркадія Бабченка, нададуть охорону

Про це він сказав ввечері 31 травня в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

 «Ми маємо цей список. Зараз він знаходиться в руках СБУ. І всі люди, в ньому перечислені, отримають належну охорону від тих, хто замовив їхню смерть», – сказав генпрокурор.

На запитання ведучої Наталі Мосейчук щодо доречності інсценування вбивства журналіста, Луценко відповів:

«Нам стало відомо, що список складає близько 30-ти осіб… В цій ситуації я вважаю правильним дії і прокурора, і слідчого в тому, що вони пішли на інсценування вбивства для того, щоб після виконання замовлення громадянин Герман пішов на більшу відвертість і ймовірно надав кілеру повний список жертв. Мені здається, це був виправданий крок», – зазначив він.

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Повідомлялося, що від отриманого поранення він помер у машині швидкої допомоги.

30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією.

Президент України Петро Порошенко доручив надати родині журналіста Аркадія Бабченка цілодобову охорону. Президент заявив, що знав про спецоперацію СБУ.

Інститут масової інформації аналізуватиме оприлюднені Службою безпеки докази (СБУ) у справі замаху на вбивство у Києві журналіста Аркадія Бабченка.

31 травня до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання щодо арешту  Бориса Германа якого Служба безпеки України підозрює в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка.  

Як стало відомо, підозрюваного в організації вбивства Бабченка захищає фірма адвоката Єфремова та Крисіна. Шевченківський районний суд міста Києва арештував пана Германа на два місцяці без права вненсення застави.

Пізніше волонтер та учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк заявив, що начебто саме він був «виконавцем вбивства» Аркадія Бабченка. СБУ та прокуратура підтвердила цю інформацію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY