detector.media
01.06.2018 00:33
Виконавцем «вбивства» Аркадія Бабченка виявився волонтер та учасник АТО
Виконавцем «вбивства»  Аркадія Бабченка виявився волонтер та учасник АТО
Про це повідомив сам Олексій Цимбалюк в соцмережі, пізніше СБУ та прокуратура підтвердился його заяву ЗМІ

Сьогодні  волонтер медичного батальйону «Госпітальєри» добровольчого українського корпусу «Правий сектор» Олексій Цимбалюк оприлюднив на своїй сторінці в фейсбуці інформацію про те, що саме його найняли задля виконання вбивства журналіста Аркадія Бабченка. «Після оприлюднення запису отримання мною авансу за вбивство людини без зміни мого голосу шифруватися сенсу не бачу», - написав він та додав, що із початку співпрацював зі слідчими служби безпеки України. «Прекрасно,що в службі працюють талановиті молоді опера, до яких спокійно йдеш з інформацією про замовлення на вбивство. Звертаєшся і не боїшся, що тебе зіллють тим же замовникам за $$$$», - йдеться в пості Цимбалюка. Він також зазначив, що зараз не може розголошувати якісь подробиці спецоперації, тому що знаходиться під підпискою про нерозголошення.

Попри те, що прес-секретар СБУ Олена Гітлянська назвала Цимбалюка у коментарі «Громадському» «хворою людиною», а новини про його участь у «вбивстві» Бабченка – «фейком», під час засідання Шевченківського суду Києва, де розглядали  обрання запобіжного заходу організатору замаху на вбивство, прокурор Руслан Кравченко підтвердив, що виконавцем замаху був саме Олексій Цимбалюк. Про це повідомило «УП».

Пізніше пані Гітлянська  вибачилася перед громадськістю, що ввела її в оману. «Сьогодні помилково ввела в оману громадськість щодо ролі Цимбалюка в спецоперації СБУ. Вибачаюсь, він дійсно є фігурантом справи. У запарці не вірно трактувала відповідь колеги про те, що поки не варто озвучувати прізвище в інтересах слідства», - написала Гітляньская у соцмережі. Таким чином і СБУ підтвердило участь Цимбалюка у спецоперації. Раніше служба повідомляла, що  «кілер» із початку операції співпрацював зі слідчими СБУ і зараз фігурує у справі як свідок.

Про Цимбалюка також відомо, що він був ієромонахом Української православної церкви Московського патріархату. Під час перебування в зоні бойових дій разом із співробітниками Служби безпеки України в  мобільних групах, які протидіяли контрабандистам на Донбасі.

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Повідомлялося, що від отриманого поранення він помер у машині швидкої допомоги.

30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією.

Президент України Петро Порошенко доручив надати родині журналіста Аркадія Бабченка цілодобову охорону. Президент заявив, що знав про спецоперацію СБУ.

Інститут масової інформації аналізуватиме оприлюднені Службою безпеки докази (СБУ) у справі замаху на вбивство у Києві журналіста Аркадія Бабченка.

Як стало відомо, підозрюваного в організації вбивства Бабченка захищає фірма адвоката Єфремова та Крисіна.

31 травня до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання щодо арешту Бориса Германа, якого СБУ підозрює в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

 Фото: фейсбук-сторінка Олексія Цимбалюка

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY