detector.media
31.05.2018 17:18
Журналіст «Радіо Свобода» вийшов із в’язниці в Туркменістані після відбуття 3-річного покарання
Журналіст «Радіо Свобода» вийшов із в’язниці в Туркменістані після відбуття 3-річного покарання
Автор «Радіо Вільна Європа» – «Радіо Свобода» Сапармамед Непескулієв вийшов із в’язниці в Туркменістані після того, як відбув 3-річне покарання за звинуваченнями, пов’язаними з наркотиками.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що ці звинувачення правозахисники засудили як політично мотивовані.

«Насамперед Сапармамед ніколи не мав потрапляти за ґрати. Права журналістів захищають міжнародні конвенції, підписантом яких є Туркменістан. Злочином тут є ув’язнення Сапармамеда, а не його журналістські матеріали», – заявив президент «Радіо Свобода» Том Кент.

Як повідомляє туркменська служба «Радіо Свобода», Непескулієва відпустили 19 травня.

Нагадаємо, що Сапармамед Непескулієв зник 7 липня 2015 року. Після того тривалий час про нього нічого не було відомо. Пізніше суд визнав журналіста винним за звинуваченнями, пов’язаними з наркотиками.

Правозахисники заявляють, що ці звинувачення сфабрикували як помсту за його журналістську діяльність. Робоча група ООН у справі необґрунтованих затримань визначила затримання Непескулієва саме як необґрунтоване й оголосила, що журналіста позбавили свободи «за мирне здійснення свого права на свободу висловлювання».

Непескулієв у відеорепортажах для «Радіо Свобода» документував зруйновану інфраструктуру й економічну нерівність на заході Туркменістану.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY