detector.media
31.05.2018 16:46
Українські правовласники створили ще один «чорний список» - провайдерів телебачення
Українські правовласники створили ще один «чорний список» - провайдерів телебачення
Ініціатива «Чисте небо», відома створенням разом із Українською антипіратською асоціацією сервісу blacklists.org.ua, надала ринку ще один «чорний список» - осіб та компаній, що надають ТБ послугу.

31 травня 2018 року Ініціатива «Чисте небо» розширила сервіс blacklists.org.ua і надала ринку ще один «чорний список» - осіб та компаній, які надають послугу телебачення.

Перелік опублікований з метою інформування учасників ринку про наявність претензій від правовласників до конкретних осіб, в тому числі провайдерів телебачення, повідомляє «Чисте небо».

Перелік, який оновлюватиметься щомісяця, містить інформацію про компанії, до яких є претензії, територію надання послуг, спосіб надання послуг тощо. 

«Перелік провайдерів ТБ послуги складається відповідно до претензій за попередній місяць і оновлюється протягом першого робочого тижня кожного наступного місяця. Інформація оновлюється раз на місяць, враховуючи претензії, які є або були у правовласників, незалежно від того, чи знято їх протягом відповідного місяця», — вказується на сайті.

Усім, у кого є підозра про незаконну трансляцію контенту, надається можливість про це повідомляти.

«Ми перевіримо інформацію і зробимо все можливе, щоб уникнути нелегального використання інтелектуальної власності і забезпечити рівні умови роботи на ринку», — говорить керівник Ініціативи «Чисте небо» Катерина Федорова.

Як повідомлялося раніше, сервіс blacklists.org.ua був створений Ініціативою «Чисте небо» разом із Українською антипіратською асоціацією (УАПА) у 2017 року для рекламодавців, тоді на ньому надавався тільки перелік сайтів, до яких є претензії від правовласників. Цей перелік надається і зараз, він також оновлюється щомісячно.

Мета — спільно виявляти компанії, що незаконно використовують інтелектуальну власність правовласників, і повідомляти про них контролюючим органам, інтернет-провайдерам і хостерам, платіжним системам та всім, хто поважає авторське право.

Наприкінці 2017 року Українська антипіратська ініціатива «Чисте небо» склала інструкцію, як упізнати сайт, що порушує права інтелектуальної власності

Нагадаємо, «Чисте небо» - ініціатива чотирьох найбільших медіагруп України - «1 + 1 Медіа», StarLightMedia, «Медіа Група Україна» і Inter Media Group, які представляють телеканали Інтер, 1+1, Україна, НЛО TV, Індиго TV, Футбол 1 / Футбол 2, СТБ, ICTV, Новий канал, ТЕТ, М1, М2, 2+2, НТН, 1+1 International, Інтер+, К1, МЕГА, Ентер-фільм, К2, Піксель, Zoom, Оце, регіональну групу - Донбас, Сигма, 34 канал, сервіс інтерактивного цифрового телебачення OLL.TV.

Українська Антипіратська Асоціація (УАПА) у вересні представила новий принцип моніторингу розміщення реклами на онлайн-ресурсах, до яких є претензії правовласників.

Нововведення покликані допомогти захистити тих рекламодавців, які не бажають фінансувати піратів, але можуть постраждати від технічної недосконалості системи розміщення інтернет-реклами. А також – у більш комфортних часових рамках з’ясувати причини потрапляння свого бренду на сайт, що порушує права інтелектуальної власності, і вирішити проблему.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY