detector.media
31.05.2018 16:34
До суду надійшло клопотання про арешт підозрюваного в організації вбивства Бабченка
До суду надійшло клопотання про арешт підозрюваного в організації вбивства Бабченка
До Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання щодо арешту Германа Б.Л., якого Служба безпеки України підозрює в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

«На розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Германа Б.Л. – підозрюваного за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (підозрюваного в організації готування до терористичного акту, тобто до застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до загибелі людини)»,повідомляється на сторінці суду у Facebook.

Як повідомляє «Українська правда», у прес-службі суду їй підтвердили, що мова йде про чоловіка, який підозрюється в організації вбивства журналіста.

Раніше прізвище підозрюваного не оприлюднювалось. У своїх повідомленнях СБУ називала його «громадянин Г».

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Повідомлялося, що від отриманого поранення він помер у машині швидкої допомоги.

30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією.

Президент України Петро Порошенко доручив надати родині журналіста Аркадія Бабченка цілодобову охорону. Президент заявив, що знав про спецоперацію СБУ.

Інститут масової інформації аналізуватиме оприлюднені Службою безпеки докази (СБУ) у справі замаху на вбивство у Києві журналіста Аркадія Бабченка.

Екс-високопосадовець Пентагону та директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер заявив, що після спецоперації Служби безпеки України щодо журналіста Аркадія Бабченка можливі наслідки.

Як стало відомо, підозрюваного в організації вбивства Бабченка захищає фірма адвоката Єфремова та Крисіна.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY