detector.media
30.05.2018 12:07
МВС: Одна з основних версій вбивства Бабченка – професійна діяльність
МВС: Одна з основних версій вбивства Бабченка – професійна діяльність
Радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко повідомив, що однією з основних версій вбивства журналіста Аркадія Бабченка у Києві є його професійна діяльність

Про це повідомляє Прямий канал.

«Однією з основних версій є професійна діяльність Аркадія Бабченка і, відповідно, розглядається як основна. Крім того, ще є деякі інші версії, вони зараз розглядаються слідством. Слідство працює. Коли будуть результати можна буде говорити більш предметно», – сказав він.

Нагадаємо, 29 травня увечері в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Від отриманого поранення він помер у машині «швидкої допомоги».

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України). Слідство розглядає дві версії: професійна діяльність і громадянська позиція. Згодом поліція оприлюднила фоторобот підозрюваного у вбивстві журналіста.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що однією з версій будуть дії російських спецслужб. Заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв висловив думку, що це суто терористичне вбивство, здійснене на замовлення Російської Федерації.

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу щодо вбивства Аркадія Бабченка, який є громадянином РФ.

Представник ОБСЄ з питань свободи медіа Арлем Дезір закликав українську владу провести негайне і повне розслідування цього вбивства.

Російська «Новая газета» проведе власне журналістське розслідування вбивства Аркадія Бабченка, який у минулому був воєнним кореспондентом «Новой газеты».

Міжнародна неурядова організація «Комітет захисту журналістів» (CPJ) закликала українську владу розслідувати вбивство Аркадія Бабченка.

Українські журналісти взялися за ідентифікацію камер спостереження у Дніпровському районі Києва, де було вбито журналіста Аркадія Бабченка.

30 травня у Києві під посольством Російської Федерації, біля каналу ATR та на Майдані Незалежності пройдуть акції через вбивство журналіста Аркадія Бабченка.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що вбивство журналіста Аркадія Бабченка – це замах на свободу та правду.

Під будівлею каналу ATR журналісти вшановують пам'ять свого колеги.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY