detector.media
30.05.2018 00:13
Арлем Дезір закликав українську владу розслідувати вбивство Бабченка
Арлем Дезір закликав українську владу розслідувати вбивство Бабченка
Представник ОБСЄ з питань свободи медіа Арлем Дезір закликав українську владу негайно розслідувати вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка.

«Нажаханий звісткою про те, що відомий російський журналіст Аркадій Бабченко був застрелений у своєму домі в Києві. Я закликаю українську владу провести негайне і повне розслідування. Мої думки зараз із родиною журналіста», - написав Арлем Дезір у своєму твітері.

Нагадаємо, 29 травня увечері в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Від отриманого поранення він помер у машині «швидкої допомоги».

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України). Слідство розглядає дві версії: професійна діяльність і громадянська позиція. Згодом поліція оприлюднила фоторобот підозрюваного у вбивстві журналіста.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що однією з версій будуть дії російських спецслужб. Заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв висловив думку, що це суто терористичне вбивство, здійснене на замовлення Російської Федерації.

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу щодо вбивства Аркадія Бабченка, який є громадянином РФ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY