detector.media
Олеся Анастасьєва
для «Детектора медіа»
29.05.2018 12:52
Експертну раду Мінкульту з «патріотичного кіно» очолив режисер Андрій Дончик
Експертну раду Мінкульту з «патріотичного кіно» очолив режисер Андрій Дончик
Його заступником став Анатолій Максимчук

Головою Експертної ради з відбору кінопроектів для надання державної фінансової підтримки на виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування при Міністерстві культури став режисер Андрій Дончик. Заступником голови обрано Анатолія Максимчука – заступника генерального директора медіагрупи StarLightMedia. Про це стало відомо сьогодні на брифінгу Мінкульту.

Андрій Дончик на теперішній час є головою Експертної комісії з питань кінематографії при Держкіно (пітчинговая комісія).

Загалом до складу Експертної ради з відбору фільмів патріотичного спрямування входять 10 осіб, рекомендованих конкурсною комісією, та троє осіб, висунутих міністерствами культури, молоді та спорту і оборони. Склад експертів було визначено 22 травня.

Нагадаємо, що минулого року під час підготовки до другого читання держбюджету на 2018 рік у бюджеті з’явилася нова бюджетна програма Міністерства культури – «виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування». У 2018 році на неї виділено 500 млн грн. Детальніше про те, що це за програма та як Мінкульт планує розпоряджатися цими коштами, – читайте в матеріалі Олесі Анастасьєвої «Патріотичне кіно: що, як і навіщо?».

26 лютого стало відомо, що членам колегії Міністерства культури запропонували на засіданні колегії 27 лютого розглянути проект Рекомендацій щодо оцінки фільмів патріотичного спрямування. Копію документа, запропонованого до розгляду, оприлюднив «Детектор медіа».

11 травня Мінкульт оголосив про початок прийому документів для конкурсу кінопроектів.

Детальний аналіз підготовки до пітчингу «патріотичних фільмів» Мінкульту читайте в матеріалі Олесі Анастасьєвої «Патріотичне кіно: хто, як, навіщо і до чого тут телебачення?».

Фото: inter.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY