detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
25.05.2018 15:53
Ірина Ромалійська стала ведучою проекту іномовлення «Громадское»
Ірина Ромалійська стала ведучою проекту іномовлення «Громадское»
З 24 травня журналістка Ірина Ромалійська веде російськомовний проект іномовлення «Громадського телебачення» про події в Україні та Східній Європі

Про це журналістка повідомила на своїй сторінці у Facebook та підтвердила «Детектору медіа».

«Знову на телебаченні. Щочетверга о 19:00 на "Громадському ТБ". Вчора був перший випуск», – написала вона.

У коментарі «Детектору медіа» голова ГО «Громадське телебачення» Наталя Гуменюк повідомила, що програма «Громадское» виходить зі студії у Києві російською мовою для аудиторії за кордоном у прайм-тайм і прокоментувала початок співпраці з пані Ромалійською.

«В мене величезні надії на нашу співпрацю. Іра – фахівець з висвітлення гучних і резонансних судових процесів, як от суд над Януковичем, системно і часто з місця розповідає про російсько-українську війну, слідкує за справами українських політв’язнів в Росії та Криму, а це саме ті теми, які, на жаль лишаються недорозказаними. Або ж подаються винятково російськими медіами. Ми, ж сподіваюся, також дамо змогу розгорнутися її талантам і вмінню експериментувати і працювати з новими темами – чи це протести у Вірменії, чи інтерв’ю з очільниками Молдови», – розказала вона.

З 24 травня програма виходить щочетверга о 19:00 на телеканалі, а також на російськомовному сайті «Громадського» та у Facebook. Редакцію іномовлення «Громадского», що виходить російською мовою, очолює Яна Сєдова. Проект іномовлення «Громадського телебачення» з жовтня 2014-го року також включає і англомовну редакцію Hromadske International.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року пані Ромалійська припинила співпрацю з телеканалом АТR. Наразі вона також є ведучою і кореспонднетом «Громадського Радіо», де веде програму «Київ-Донбас», а також в якості фрілансера співпрацює з виданнями «Цензор» та «Настоящее время».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY