detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
24.05.2018 10:50
Сущенко не думає, що є перспектива обміну когось з політв’язнів на Вишинського – Фейгін
Сущенко не думає, що є перспектива обміну когось з політв’язнів на Вишинського – Фейгін
23 травня громадський захисник Марк Фейгін відвідав у СІЗО Лефортово українського журналіста Романа Сущенка та поговорив із ним про можливий обмін когось з політичних в’язнів Кремля на керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого в Україні судять за державну зраду

У коментарі «Детектору медіа» захисник розказав, що пан Сущенко думає з цього приводу.

«Роман не думає, що перспектива обміну так вже суттєва. Є десятки російських військовослужбовців під слідством і засуджені в Києві. Так що справа не в одному Вишинському, а в бажанні Кремля займатися обміном в принципі», – сказав він.

Нагадаємо, у тюрмах РФ наразі перебувають більше 60 українських політв’язнів, із яких 22 – безпосередньо на території Росії, інші - в окупованому Криму.

Власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.  27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

15 травня 2018 року Служба безпеки України заявила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. В офісі видання «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського.  17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід Вишенському у вигляді утримання під вартою на два місяці без права внесення застави.

Зазначимо, що 14 травня засуджений в РФ до 20 років колонії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. 22 травня у МЗС Україн повідомили, що наразі розглядаються всі можливі варіанти звільнення Сенцова, зокрема й обмін на нього Кирила Вишинського.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY