detector.media
23.05.2018 18:32
Прес-секретаря російського опозиціонера Навального арештували на 25 діб за два повідомлення у Twitter
Прес-секретаря російського опозиціонера Навального арештували на 25 діб за два повідомлення у Twitter
Приводом для порушення стосовно неї адміністративної справи стали два твіти від 12 квітня, в яких вона закликала прийти на акцію протесту «Він нам не цар», приурочену до інавгурації Володимира Путіна.

Тверський суд Москви заарештував прес-секретаря опозиціонера Олексія Навального Кіру Ярмиш на 25 діб за два повідомлення у Twitter. Про це повідомляє Російська служба «Бі-бі-сі».

Зазначається, що Ярмиш визнали винною у «повторному порушенні порядку проведення масових заходів». Приводом для порушення стосовно неї адміністративної справи стали два твіти від 12 квітня, в яких вона закликала прийти на акцію протесту «Він нам не цар», приурочену до інавгурації Володимира Путіна.

Вже після її твітів соратники Навального подали заявку на проведення ходи в центрі Москви, яка була відхилена мерією. У підсумку узгодити акцію протесту так і не вдалося. Акція відбулася 5 травня, проте закінчилася масовими затриманнями. За оцінкою проекту «ОВС-Інфо», всього в Москві було затримано більше 700 осіб, у тому числі Навальний.

У суді по справі Ярмиш в якості свідка було допитано юриста Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь. Це вона подавала заявку на акцію «Він нам не цар» 20 квітня. І Соболь, і Ярмиш доводили суду, що не могли порушити заборону на заклики на неузгоджені мітинги і ходи, оскільки сам процес узгодження з владою тоді ще не почався.

За аналогічними звинуваченнями на 30 діб було заарештовано ще двох соратників Навального - Руслана Шаведдінова та Сергія Бойко.

Раніше повідомлялося, що захист подав апеляцію на арешт керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY