detector.media
23.05.2018 17:38
У Чехії громадські діячі, правозахисники і журналісти звернулися до МЗС з проханням втрутитися в справу Сенцова
У Чехії громадські діячі, правозахисники і журналісти звернулися до МЗС з проханням втрутитися в справу Сенцова
За їхніми словами, Україна має дуже обмежені можливості для дій у цій ситуації, а тому без міжнародної допомоги вона не обійдеться.

Чеські громадські діячі, правозахисники і журналісти звернулися з відкритим листом до міністра закордонних справ Чехії Мартіна Стропніцкого у справі українського політв'язня в Росії Олега Сенцова, повідомляє «Крим. Реалії».

Зазначається, що у листі вони просять міністра «втрутитися в справу Сенцова, який голодує вже 10 днів». За їхніми словами, Україна має дуже обмежені можливості для дій у цій ситуації, а тому без міжнародної допомоги вона не обійдеться.

«Олег Сенцов почав голодування з усвідомленням того, що закінчити його він зможе тільки після звільнення всіх українських політичних в'язнів (полонених), які були незаконно засуджені в Російській Федерації... Тому просимо вас відкрито, відважно і в якомога стислішому часовому горизонті особисто долучитися до справи Олега Сенцова та інших українських в'язнів в Росії», – йдеться в листі.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням.

За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

За даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі у Росії затримано або ув’язнено із політичних мотивів 64 українця.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY