detector.media
22.05.2018 12:03
Турчинов виграв суд у журналістів, які пов’язали його родину з напівлегальним фінансовим бізнесом. Журналісти подаватимуть апеляцію
Турчинов виграв суд у журналістів, які пов’язали його родину з напівлегальним фінансовим бізнесом. Журналісти подаватимуть апеляцію
Печерський райсуд Києва зобов’язав медіахолдинг ТРК «Люкс» (до його складу входять «24 Канал», національна мережа радіостанцій «Радіо Люкс» і «Радіо Максимум»), журналістів-розслідувачів Дениса Бігуса і Надію Бурдєй, а також Інтернет-видання «Українська правда» спростувати інформацію про причетність секретаря РНБОУ Олександра Турчинова до певних фінансових компаній і їх оборудок.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на рішення суду від 17 травня.

У резолютивній частині рішення сказано, що інформація щодо причетності Турчинова до діяльності фінансових компаній ТОВ «Абсолют Фінанс», ТОВ Магнат», ТОВ «Октава Фінанс» та їх власників, а також впливу на податкові органи з метою ухилення від сплати податків вищезазначеними компаніями, є недостовірною та такою, що порушує його честь, гідність та ділову репутацію. Згадані медіа повинні спростувати цю інформацію на своїх ресурсах.

Крім цього, суд постановив стягнути з ТРК «Люкс», «Української правди» та журналістів Дениса Бігуса і Надії Бурдєй на користь пана Турчинова по 1200 грн судового збору.

Апеляційна скарга на рішення печерського суду подається протягом тридцяти днів.

У коментарі «Детектору медіа» Денис Бігус повідомив, що журналісти обов'язково подаватимуть апеляцію. На запитання, чи мають вони надію, що наступна інстанція скасує рішення Печерського суду, пан Бігус відповів, що не лише надію, а й «здоровий глузд і холодну впевненість».    

Як повідомляв «Детектор медіа», у вересні 2017 року секретар Ради Національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов подав до суду на медіахолдинг ТРК «Люкс» («24 Канал», «Радіо Люкс» і «Радіо Максимум»), журналістів-розслідувачів Дениса Бігуса і Надію Бурдєй, а також Інтернет-видання «Українська правда», вимагаючи спростування нібито недостовірної інформації.

Йшлося про журналістське розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», яке вийшло в ефірі 24 каналу на початку травня 2017 року. Також воно було продубльовано на сайті «Української правди».

Секретар РНБО домагався спростування конкретних згадок його прізвища, зокрема, тверджень, що пункти обміну валют («Абсолют Фінанс», «Магнат», «Октава Фінанс»), записані на людей, наближених до нардепа «Народного фронту» Руслана Лук’янчука та голови РНБО Олександра Турчинова. Позивача також обурює теза про «третину цих валютних пунктів, які не здають податкову звітність.

17 липня Печерський райсуд Києва залишив позовну заяву Олександра Турчинова без руху, оскільки той не повністю сплатив судовий збір.

Фото: Bigmir.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY