detector.media
21.05.2018 13:54
ВСУ дозволив нардепу не спростовувати інформацію про те, що ЦПК зловживає грантами
ВСУ дозволив нардепу не спростовувати інформацію про те, що ЦПК зловживає грантами
Верховний Суд України відмовив Центру протидії корупції у спростуванні інформації про імовірні зловживання з боку ЦПК грантовими коштами, отриманими з-за кордону.

Рішення найвищої касаційної інстанції є остаточним і оскарженню не підлягає, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу народного депутата Павла Пинзеника.

Постанова Верховного Суду  України від 8 травня 2018 року скасовує постанову Апеляційного суду міста Києва від 30 січня 2018 року і відновлює рішення Печерського районного суду міста Києва від 25 жовтня 2017 року про відмову у задоволенні позову ГО «Центр протидії корупції» проти Павла Пинзеника. Голова правління ЦПК Віталій Шабунін та члени організації Дар'я Каленюк і Олександра Устінова просили визнати недостовірну інформацію, поширену народним депутатом під час брифінгу у Верховній Раді  у травні 2017 року.

Павло Пинзеник повідомив тоді, що до нього звернулося ГО «Національний інтерес України», яке надало журналістське розслідування про використання коштів міжнародної фінансової допомоги у розмірі $1,2 млн. в особистих інтересах членів «Центру протидії корупції».

Верховний Суд, посилаючись на Резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи про право на недоторканність особистого життя, нагадав:  «Межа допустимої критики щодо особи, яка виступає у своїй публічній якості, є ширшою, ніж щодо приватної особи… ГО «Центр протидії корупції» та її посадові особи мають усвідомлювати, що межі допустимої критики відносно них, зокрема з питань дотримання принципів прозорості і доброчесності, є значно ширшими, ніж окремої пересічної особи».

Як повідомляв «Детектор медіа», 30 січня Центр протидії корупції (ЦПК) виграв апеляцію у справі проти народного депутата «Народного фронту» Павла Пинзеника щодо поширення недостовірної інформації про організацію під час свого брифінгу у Верховній Раді

«Апеляційний суд міста Києва визнав недостовірною інформацію, поширену нардепом Пинзеником під час свого брифінгу у Верховній Раді щодо Центру протидії корупції і зобов’язав його протягом місяця спростувати цю інформацію на такому ж брифінгу», – повідомляв ЦПК.

Нагадаємо, 23 травня в парламенті депутат від «Народного фронту» Павло Пинзеник показав колегам-нардепам фільм під назвою «Як ЦПК відпрацьовує гроші ґрантодавців», де стверджувалося, що ЦПК «виводить» гроші, тобто витрачає їх з порушенням законодавства.

Нагадаємо, у понеділок, 21 травня, стало відомо, що Бориспільська районна прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) членом правління Центру протидії корупції (ЦПК) Олександрою Устіновою та її цивільним чоловіком. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY