detector.media
21.05.2018 13:20
Відкрито кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання журналісту каналу «Україна» у Маріуполі
Відкрито кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання журналісту каналу «Україна» у Маріуполі
18 травня в одному із приватних секторів Маріуполя невідомий напав на журналіста каналу «Україна» та заважав здійснювати відеозйомку. Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання професійній діяльності журналістів

Про це йдеться на сайті прокуратури Донецької області.

«Так, за словами представника ЗМІ, перебуваючи біля приватним домоволодінням та здійснюючи відеозйомку, до нього підійшов чоловік та, не зважаючи на повідомлення журналіста про здійснення ним професійних обов’язків,  застосовував до останнього фізичне насилля з метою припинення  відеозйомки», – повідомляє прес-служба прокуратури.

Зазначено, що відомості за фактом можливого перешкоджання професійній діяльності журналіста каналу «Україна» внесено до Єдиного реєстру досудових розслідування за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до прес-служби каналу «Україна».

Нагадаємо, у квітні 2018 року Інститут Масової Інформації зафіксував в Україні загалом 17 порушень свободи слова. З них найбільше - дев’ять - у категорії «перешкоджання законній журналістській діяльності».

 

                    

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY