detector.media
19.05.2018 16:26
Мустафа Джемілєв звернеться до ув'язненого в РФ Сенцова із проханням припинити голодування
Мустафа Джемілєв звернеться до ув'язненого в РФ Сенцова із проханням припинити голодування
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв звернувся до українського активіста, засудженого в Росії, Володимира Балуха з проханням припинити голодування та сказав, що також звертатиметься до Олега Сенцова із аналогічним проханням.

Про це він сказав під час перебування в Торонто, повідомляє «Укрінформ».

«Я не думаю, що слід вбивати себе за гратами. Вони молодці, що оголосили голодування та протримали його певний час, адже це мобілізувало суспільство. Однак п’ять днів тому я говорив із Балухом і сказав йому: «Я пишаюся тобою, але ти мусиш вийти звідти живим. Росія - не та країна, в якій можна розраховувати на гуманність. Те саме я хочу сказати й Сенцову»,  - зазначив Джемілєв.

Він наголосив, що за умови відсутності примусового годування у людей, які оголосили голодування, «залишаються лічені дні».

«Взагалі голодування мають сенс лише коли про них стає відомо широкій громадськості, тобто вони використовуються для привернення уваги», - додав депутат.

Зазначається, що понад 300-денне голодування, яке витримав Мустафа Джемілєв під час одного зі своїх ув’язнень в СРСР, досі вважається найдовшим у світі. Воно отримало величезний світовий розголос і дозволило винести обговорення утисків кримських татар на значно вищий рівень.

Як повідомляв «Детектор медіа», 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової через голодування засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова. Український омбудсмен попросила Тетяну Москалькову особисто перевірити умови утримання та можливість надання Олегу Сенцову медичної допомоги.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY