detector.media
18.05.2018 17:50
Журналіст, який закликав нанести удари по Керченському мосту, заявив, що отримав підтримку України; Клімкін це спростував
Журналіст, який закликав нанести удари по Керченському мосту, заявив, що отримав підтримку України; Клімкін це спростував
Проти журналіста Тома Рогана у РФ порушили кримінальну справу за підозрою у пропаганді тероризму. Міністр закордонних справ України відмовився коментувати статтю журналіста та сказав, що заяви Рогана схожі на «російську провокацію».

Американський журналіст Том Роган, який у своєму матеріалі для Washington Examiner закликав нанести удари по Керченському мосту, заявив, що мав розмову з головою МЗС України Павлом Клімкіним та отримав підтримку. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter. 

Натомість міністр закордонних справ України Павло Клімкін також у Twitter відповів, що не спілкувався з Роганом і що це «схоже на російську провокацію».

«Смішно. Я ніколи не говорив з чоловіком і статтю не варто коментувати. Не впевнений, чи він хоче представити мене як героя чи злочинця :) насправді це не має значення. Схоже на російську провокацію», – написав Клімкін.

У коментарях до допису Тома Рогана про розмову із Клімкіним користувачі припускають, що він став жертвою пранкерів.

Нагадаємо, що 17 травня Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти американського журналіста Тома Рогана, у колонці якого для видання Washington Examiner є заклик до України завдати удар по Керченському мосту, який з’єднує анексований Крим з територією РФ. Також 18 травня у Росії було порушено справу проти редактора видання Хьюго Гурдона, який, як заявляють у РФ, «погодив і опублікував» на сайті видання статтю журналіста.

Російські слідчі вбачають у діях редактора та журналіста «пропаганду тероризму».

Як повідомляє «Радіо Свобода», 18 травня Роган опублікував в Washington Examiner ще одну статтю, в якій оголосив, що не відмовляється від своїх слів, проте підкреслює, що «Господь покликав підірвати міст без єдиної жертви». Повідомляється, що він також назвав «справжнім тероризмом» дії Росії на території України і нагадав про переслідування і вбивства журналістів в Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY