detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
18.05.2018 16:04
ZIK отримав попередження за дні пам’яті
ZIK отримав попередження за дні пам’яті
17 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу ZIK за недотримання правил мовлення в дні пам’яті 20 лютого і 1 березня.

За даними перевірки, телеканал ZIK у День героїв Небесної сотні 20 лютого і в День пам’яті 75-х роковин з часу Корюківської трагедії 1 березня не дотримувався Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті. А саме – не поширював інформацію про дні пам’яті в ефірі з 00:00 до 7:00.

Представниця телеканалу ZIK визнала порушення, пояснила його людським фактором і запевнила, що винні співробітники покарані.

Нагадаємо, що перевірка була призначена за цифровою ефірною ліцензією каналу ZIK (ТОВ «ТРК “Нові комунікації”»), і саме до цієї ліцензії занесено санкцію. Невдовзі Нацрада розглядатиме питання продовження цифрових ефірних ліцензій телеканалів, строк дії яких завершується в серпні-вересні 2018 року.

Нагадаємо, в лютому телеканал ZIK заявив, що побоюється непрозорої процедури продовження ліцензії Нацрадою і наполягає на автоматичному її продовженні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY