detector.media
18.05.2018 15:39
Держкомтелерадіо не пустив в Україну ще два видання, які експерти визнали антиукраїнськими
Держкомтелерадіо не пустив в Україну ще два видання, які експерти визнали антиукраїнськими
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Якабу Трейд» у видачі дозволу на ввезення з території держави-агресора книги Олени Качур «Московский Кремль» (видавець – ТОВ «Манн, Иванов и Фербер», м. Москва) у кількості 10 тис. примірників. Також не надано дозволу ТОВ «Форс Україна» на ввезення книги Чингиза Абдуллаєва «Симфония тьмы» (видавець – ТОВ «Издательство «Эксмо», м. Москва) у кількості 2 тис. примірників.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Наказ про відмову видано на підставі негативного висновку експертної ради Держкомтелерадіо  з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до недозволеної до розповсюдження на території України. Експерти визнали, що у книзі Олени Качур, розрахованій на дитячу читацьку аудиторію, «присутні ознаки пропаганди держави-агресора та звичної вже для російських пропагандистів практики фальшування історії Київської Русі, невизнання Української держави», йдеться в повідомленні.

На думку експертної ради Держкомтелерадіо, в романі Чингиза Абдуллаєва «під виглядом світоглядних дискусій головних героїв пропагується антиукраїнська політика держави-агресора, спрямована на ліквідацію незалежності України, виправдовується агресія Кремля проти національно-визвольних рухів у країнах Східної Європи та, зокрема, України».

Відповідно до Закону України «Про видавничу справу» видавнича продукція, що містить матеріали, зміст яких спрямований на порушення суверенітету і територіальної цілісності України, не може бути дозволена до розповсюдження на території України.

Нагадаємо, нещодавно Держкомтелерадіо ініціював перед Кабінетом Міністрів України застосування економічних санкцій до юридичних осіб Російської Федерації, які систематично продукують і поширюють видання антиукраїнського змісту.

Протягом 2015 – 2018 років Держкомтелерадіо моніторить сферу книгорозповсюдження з метою виявлення друкованої продукції, зміст якої суперечить українському законодавству. За результатами моніторингу складено Перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

До Переліку, який оприлюднено на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо,  внесено 172 видання, випущені 35 видавництвами. З-поміж інших чітко виокремлюються видавництва, в діяльності яких випуск літератури антиукраїнського змісту посідає помітне місце і носить систематичний характер. Це, зокрема, такі російські видавництва, як «Алгоритм», «Книжный мир», «Центрполиграф», «Эксмо», «АСТ», «Вече» та інші. Крім того, моніторингом виявлено значну кількість веб-сайтів, які пропонують до продажу вищезазначену літературу у паперовому або електронному вигляді, а також надають можливість прочитання цих книг в режимі онлайн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY