detector.media
18.05.2018 13:08
ГПУ направила подання про кримінальну відповідальність нардепа Пономарьова, який перешкоджав журналістам
ГПУ направила подання про кримінальну відповідальність нардепа Пономарьова, який перешкоджав журналістам
Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України із групи «Воля народу» Олександра Пономарьова, який у лютому 2018 року у кулуарах Верховної Ради забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента інтернет-видання «Цензор.нет» Івана Марусенка та журналіста «Каменярі-Інфо»

Про це у Facebook повідомила Лариса Сарган, речниця генпрокурора Юрія Луценка.

«Своїми умисними діями О.Пономарьов вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.171 КК України – незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку зі своєю професійною діяльністю, а так само умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності», – написала вона.

Пані Сарган повідомила, що факт вчинення нардепом Пономарьовим кримінального правопорушення підтверджено доказами, а подання Луценка вже зареєстроване в апараті Верховної Ради України.

За її словами, кримінальне провадження розслідувалося СБУ.

 «Я дуже сподіваюся, що ця історія стане уроком для цього знахабнілого депутата», відреагував на подання ГПУ журналіст Марусенко у Facebook.

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 лютого народний депутат із групи «Воля народу» Олександр Пономарьов у кулуарах Верховної Ради вихопив із рук і забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента інтернет-видання «Цензор.НЕТ» Івана Марусенка, який знімав на камеру телефону коментар нардепа. Політик вихопив ще один мобільний у іншого журналіста і теж заховав у кишеню. У відповідь на зауваження журналістів Пономарьов звинуватив їх у провокації і звернувся до охоронців з вимогою вигнати журналістів з будівлі парламенту.

Того ж дня прокуратура міста Києва порушила кримінальне провадження щодо перешкоджання народним депутатом України Олександром Пономарьовим професійній діяльності журналістів, зокрема, журналіста «Цензор.НЕТ» Івана Марусенка.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідування за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України.

Згодом журналіст Марусенко розповів, що дав свідчення в прокуратурі і що справу передадуть у СБУ, позаяк ДБР ще не розпочало роботу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY