detector.media
18.05.2018 12:13
З 86-ти державних друкованих ЗМІ реформовано 13 видань – Держкомтелерадіо
З 86-ти державних друкованих ЗМІ реформовано 13 видань – Держкомтелерадіо
Станом на 17 травня з 86-ти державних друкованих ЗМІ, внесених до Зведеного переліку об’єктів реформування, реформовано 13. У стадії реформування перебувають видання, співзасновники яких – Міністерство юстиції, Міністерство економіки, Міністерство молоді і спорту, Державна служба з питань праці, Держфінінспекція, Держводагентство

Про це йдеться в релізі Державного комітету телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо).

Повідомляється, що одним із перших ухвалило рішення про вихід із складу засновників кількох відомчих газет і журналів Міністерство охорони здоров’я України. Наразі, зазначає прес-служба Держкомтелерадіо, чотири  з них отримали нові  свідоцтва  про державну реєстрацію і продовжили виходити як незалежні видання.

За повідомленням відомства, реформувалися газета «Закон і обов’язок» (колишній засновник – Державна пенітенціарна служба України), видання Пенсійного фонду України, журнал «Конкуренція. Вісник Антимонопольного комітету», журнал «Землевпорядний вісник», із складу засновників якого вийшла  Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру, та журнал «Мінеральні ресурси України», який був заснований державним підприємством сфери управління Державної служби геології і надр.

«За рішенням Національного агентства з питань державної служби ліквідовано журнал «Вісник державної служби України». Також Державна будівельно-архітектурна служба припинила випуск бюлетеня «Вісник Держархбудінспекції», – повідомляє Держкомтелерадіо.

Наразі не ухвалено рішення щодо реформування п'яти видань –  журналів «Українська культура», «Театрально-концертний Київ», «Музика», газет «Культура і життя», «Кримська світлиця», співзасновником яких є Міністерство культури України.

«Держкомтелерадіо нагадує, що державні і комунальні медіа, які не встигнуть до 1 січня 2019 року перереєструватися в Міністерстві юстиції України, можуть автоматично припинити своє існування,  тому що їхні старі свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ втратять чинність», – зазначено у релізі.

Нагадаємо, за результатами моніторингу Держкомтелерадіо, станом на 14 травня 2018 року реформовано 202 друкованих ЗМІ та редакцій, серед яких 189 - комунальних, 13 - державних. Про це заявив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, передає прес-служба відомства.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY