detector.media
18.05.2018 09:00
У Криму експерти не знайшли закликів до тероризму у висловлюваннях Каракашева у «ВКонтакте» – адвокат
У Криму експерти не знайшли закликів до тероризму у висловлюваннях Каракашева у «ВКонтакте» – адвокат
Експерти не знайшли закликів до тероризму, але знайшли «схвалення ідеології насильства» у висловлюваннях лівого активіста Євгена Каракашева в закритій групі в соціальній мережі «ВКонтакте»

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Адвокат  Олексій Ладін і його підзахисний ознайомилися з результатами психолого-лінгвістичної та психолого-психіатричної експертизи.

За словами адвоката, спочатку слідство надіслало на експертизу тільки частина діалогу Каракашева з учасниками закритого чату в соцмережі. У свою чергу, захисник попросив проаналізувати діалог повністю, щоб експерти оцінили висловлювання обвинуваченого в контексті. Таким чином, на експертизу також потрапив коментар Каракашева: «Але я ні до чого не закликаю».

«В результаті, експерти не знайшли закликів, але знайшли схвалення ідеології насильства. Висновки про наявність схвалення у мене як захисника також викликають сумнів», – підсумував адвокат Ладін.

Пана Кардашева затримали в Євпаторії 1 лютого 2018 року співробітники кримського управління Слідкому Росії за підозрою в екстремістських висловлюваннях в соціальних мережах. 19 квітня суд продовжив на місяць утримання під вартою затриманого.

За повідомленням видання, у 2016 році пан Каркашев з групою лівих активістів організував акцію на підтримку кримських політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченко.

У травні 2018 року суд відхилив скаргу на продовження арешту активіста Каракашева, якого судять за пости у соцмережах

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY