detector.media
17.05.2018 14:41
Глава МЗС України говоритиме про голодування Балуха і Сенцова на засіданні Ради Європи
Глава МЗС України говоритиме про голодування Балуха і Сенцова на засіданні Ради Європи
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін має намір на міністерському засіданні Ради Європи обговорити ситуацію з голодуванням ув’язнених у російських тюрмах українців, зокрема Володимира Балуха і Олега Сенцова.

Про це Павло Клімкін написав на своїй сторінці в Twitter, повідомляє «Крим.Реалії».   

«На міністерському засіданні Ради Європи в Данії будемо говорити про полонених Кремля. Це вже не про політику, а про життя і долю людей. Олег Сенцов – безстрокове голодування, поки Росія не звільнить усіх незаконно утримуваних українців. Балух теж. Узеїр Абдуллаєв у критичному стані. Повинні разом зупинити свавілля Росії», – йдеться в повідомленні.

Міністерське засідання Ради Європи відбуватиметься 17-18 травня в Данії.

Засуджений в анексованому Росією Криму український активіст Володимир Балух на знак протесту проти рішень суду продовжує голодування понад 55 днів.

Як повідомляв «Детектор медіа», 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової через голодування засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова. Український омбудсмен попросила Тетяну Москалькову особисто перевірити умови утримання та можливість надання Олегу Сенцову медичної допомоги.

За даними правозахисників, зараз приблизно 60 громадян України позбавлені волі за політичними мотивами на території Росії і в окупованому нею Криму. Міністерство закордонних справ України направило вже приблизно 300 нот до Росії з вимогою звільнити українців, які перебувають там.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY