detector.media
17.05.2018 13:06
Фільм «Жінка на війні» отримав у Каннах приз за музику
Фільм «Жінка на війні» отримав у Каннах приз за музику
Стрічка «Жінка на війні» (Україна, Ісландія, Франція) Бенедикта Ерлінґссона отримала на 71-ому Каннському кінофестивалі приз за музику.

Про це повідомляє Українська КіноАкадемія на своїй сторінці у Facebook.

SACD премія (Authors' Society) присуджується консорціумом письменників і композиторів, зазначено в повідомленні.

Як писав «Детектор медіа», прем’єра художнього фільму «Жінка на війні», створеного у копродукції України, Франції та Ісландії, відбулася у рамках однієї із найстаріших секцій Каннського кінофестивалю – «Тиждень критики» – і пройшла з аншлагом. Показ розпочався з акції на підтримку незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова: на екрані з'явилося зображення з написом: «Володимир Путін - президент Росії до 2024 року. Олег Сенцов - в'язень Росії до 2034 року. Негайне звільнення Олега Сенцова!»

Трилер «Жінка на війні» - другий художній фільм ісландського режисера Бенедикта Ерлінґссона. Картина розповідає історію незалежної жінки Халли. Халла – диригентка хору, їй під п’ятдесят, однак за лаштунками тихої рутини вона веде таємне життя пристрасної захисниці екології. Коли Халла планує свою найбільшу та найсміливішу операцію, вона отримує неочікуваного листа, який змінює все. Її заявку на усиновлення дитини нарешті схвалено, і на неї чекає маленька дівчинка з України. Оскільки Халла готується покинути свою роль диверсанта та захисника нагір’я, щоб виконати свою мрію стати матір’ю, вона вирішує здійснити ще одну фінальну атаку, щоб завдати руйнівного удару алюмінієвій промисловості.

Зйомки фільму тривали 8 тижнів в Ісландії та в Україні.

Раніше повідомлялося, що 9 жовтня 2017 року Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Солар Медіа Інтертейнмент» контракт про надання проекту «Жінка на війні» державної фінансової підтримки розміром 10 млн 846 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму становить 76 млн 478,7 тис. грн.

Фото: Facebook Української КіноАкадемії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY