detector.media
15.05.2018 13:31
Затримання керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського не пов'язане з журналістською діяльністю - Сюмар (ДОПОВНЕНО)
Затримання керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського не пов'язане з журналістською діяльністю - Сюмар (ДОПОВНЕНО)
Затримання в Києві керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського пов'язане не з журналістською, а, можливо, з агентурною діяльністю. СБУ має оприлюднити зібрану доказову базу, вважає голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

Про це Вікторія Сюмар заявила в кулуарах Верховної Ради, передає парламентський кореспондент Цензор.НЕТ. 

«Потрібно побачити доказову базу від СБУ. Це дуже жорсткі заходи. За всі роки російсько-української війни ми їх фактично не бачили, - сказала вона. - Я думаю, що СБУ має достатньо доказів, якщо вже пішли на такі заходи, як затримання. Я думаю, що це не пов'язане з журналістською діяльністю, це може бути пов'язано з агентурною діяльністю. Ви знаєте, що українських журналістів затримують і в Мінську, і в Москві, і кидають за ґрати. У нас цього не було, тому докази, очевидно, повинні бути пред'явлені. За наявності доказів такі заходи є адекватними, враховуючи, що ми сьогодні перебуваємо в стані війни… Якщо докази будуть недостатніми, то, звичайно, можемо говорити про свободу слова. Якщо доказів буде достатньо, то, знаєте, у нас дуже часто під журналістською діяльністю ховається зовсім інша діяльність, діяльність, яка націлена на агентурний вплив країни-агресора. Якщо доказів немає, то це зовсім інша історія. Потрібно подивитися, які докази має СБУ».

У Росії відреагували на затримання керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського погрозами вжити заходи у відповідь. При цьому, за словами прес-секретаря президента Росії Путіна Дмитра Пєскова, Росія діятиме «напористо».

На думку Пєскова, в Україні обмежують свободу російських ЗМІ і журналістів, що, мовляв, заслуговує на «жорстокий осуд».

«Будемо діяти кваліфіковано, але, безумовно, напористо, максимально захищаючи інтереси російських засобів масової інформації», - цитують Пєскова російські ЗМІ.

Гендиректор російської пропагандистської медіагрупи «Росія сьогодні» Дмитро Кисельов, своєю чергою, зажадав негайного звільнення Кирила Вишинського і пригрозив поскаржитися в ОБСЄ.

Як повідомляв «Детектор медіа», у вівторок, 15 травня, Служба безпеки України (СБУ) повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. В офісі видання «РИА Новости Украина» проходять обшуки, затримано журналіста «РИА-Новости Украина» Кирила Вишинського. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY