detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
15.05.2018 17:27
Журналіст Анвар Деркач повідомляє про погрози через анонімне інтерв’ю
Журналіст Анвар Деркач повідомляє про погрози через анонімне інтерв’ю
Журналіст-фрілансер Анвар Деркач повідомив «Детектору медіа», що 11 травня у київському кафе «Халяль» (Дегтярівська, 27Т) невідомий чоловік погрожував йому через інтерв’ю на сайті «Кавказ.Реалии» про Абубакара Саітова. Журналіст звернувся до поліції

За словами Анвара Деркача, невідомий 30-річний чоловік сказав йому, що інтерв'ю про керівника чеченського земляцтва «є брехливим».

«Він сказав: "А мы тебя искали...Ты какое имеешь право писать о нас без нашего разрешения?". На уточнююче питання - про кого саме, він сказав: "Саітових". Я відповів, що готовий обговорити претензії щодо змісту інтерв'ю, але він з матюками просичав, що все в ньому – брехня. Я попросив у нього номер, за яким я міг би перевіряти інформацію щодо Саітових в разі необхідності. На що він відповів: "Якщо ти ще що-небудь напишеш про нас, то з тобою вже ніхто розмовляти не буде, не зважаючи на те чи журналіст ти, чи хто. І по цьому інтерв'ю, питання по тобі ще не закрите". Після цього він сказав, щоб я забирався з їхнього кафе», – розказав подробиці пан Деркач.

Журналіст повідомив, що слова невідомого чоловіка розцінює як тиск та спроби перешкоджання журналістській діяльності. Пан Деркач написав заяву до Шевченківського райвідділку поліції міста Києва.

Зазначимо, у своєму матеріалі «В главе чеченской диаспоры Украины узнали авторитета 90-х» журналіст згадує Магомеда-Амін Саітова, підозрюваного у нападі на народного депутата України Мустафу Найєма. Решта матеріалу – анонімне інтерв'ю про Абубакара Саітова, який начебто був авторитетом у 90-ті роки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY