detector.media
14.05.2018 18:13
Російській співачці Світлані Сургановій заборонили в'їзд до України через відвідування Криму
Російській співачці Світлані Сургановій заборонили в'їзд до України через відвідування Криму
За даними прикордонників, артистка незаконно відвідувала анексований Крим у 2016 році. Відтепер їй заборонено в'їжджати до України протягом 3 років.

Російській співачці Світлані Сургановій заборонили в'їзд до України через відвідування анексованого Криму. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Держприкордонслужби Олег Слободян.

«Сьогодні вночі в ПП "Жуляни" прикордонники не пропустили до України ще одну артистку з РФ. І знову причиною відмови стали відвідини окупованого Криму через тимчасово закриті пункти пропуску. Під час оформлення пасажирів рейсу, що прибув з Мінська, була виявлена громадянка РФ Світлана Сурганова ("Сурганова и оркестр"). В ході бесіди з громадянкою встановлено, що у травні 2016 року вона дійсно відвідувала ТОТ АР Крим авіарейсом з Петербурга до Сімферополя та за 2 дні повернулася до Росії. До України Світлана прилетіла з приватною метою, але законодавство про тимчасово окуповані території не передбачає виключень. Принаймні, до моменту звільнення Криму», - сказано в повідомленні.

За словами Слободяна, прикордонники прийняли рішення не пропускати Сурганову до України та заборонити їй в'їзд терміном на 3 роки.

Керівник Держприкордонслужби також повідомив, що загалом впродовж 2017-2018 років прикордонники не пропустили через кордон та заборонили в'їзд до України вже 117 артистам і іншим публічним діячам з РФ, які порушували українське законодавство щодо відвідин тимчасово окупованої території АР Крим.

Раніше повідомлялося, що російському реперу Моту заборонили в'їзд до України на три роки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY