detector.media
14.05.2018 15:21
Нардепи пропонують заборони в Україні трансляції чемпіонату світу з футболу, який проходитиме в Росії
Нардепи пропонують заборони в Україні трансляції чемпіонату світу з футболу, який проходитиме в Росії
14 травня на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики направлений проект постанови, яким пропонується заборонити трансляції в Україні офіційних заходів в рамках Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться в Росії

Про це свідчить статус документа на сайті Верховної Ради.

Ініціатори проекту – Олег Ляшко, Ігор Мосійчук, Андрій Лозовий (Радикальна партія Олега Ляшка)Олег Березюк («Самопоміч»).

Проектом постанови передбачається визнати, що трансляція в Україні заходів, які відбуватимуться на території Російської Федерації в рамках проведення Чемпіонату світу з футболу 2018, вважатиметься такою, що порушує законні права та інтереси громадян України внаслідок збройної агресії і тимчасової окупації РФ частини території України. А також передбачається, що телерадіоорганізації в Україні не будуть здійснювати трансляцію заходів, які проходитимуть в Росії в рамках Чемпіонату світу з футболу 2018.

«Актуальним і ефективним інструментом для недопущення популяризації в Україні держави-агресора стане заборона трансляції в Україні офіційних заходів в рамках Чемпіонату світу з футболу 2018, які проводитимуться в Російській Федерації. В цих заходах прийматимуть участь перші особи Росії, а засоби масової інформації країни-агресора використають таку можливість для всілякої популяризації Російської Федерації на міжнародній арені, попри засудження цивілізованим світом агресивної політики Росії та санкцій проти Росії», – йдеться в пояснювальній записці проекту.

Нагадаємо, 1 лютого Федерація футболу України офіційно підтвердила, що не проводитиме акредитації українських журналістів для висвітлення фінальної частини ЧС-2018 у Росії. 

10 лютого голова правління НСТУ Зураб Аласанія заявив, що загальнонаціональний телеканал НСТУ «UA: Перший» відмовився транслювати Чемпіонат світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії та права на трансляцію якого було куплено ще у 2013 році.

«Медіа Група Україна» заявила, що вважає неможливою трансляцію на території України Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії, та хоче через суд анулювати свої попередні домовленості з НСТУ щодо субліцензійних прав на трансляцію.

У лютому стало відомо, що НСТУ веде перемовини з двома мовниками щодо субліцензії на показ Чемпіонату світу з футболу в Росії.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY