detector.media
13.05.2018 16:12
У Каннах провели акцію з вимогою збільшити кількість жінок в конкурсних програмах фестивалю
У Каннах провели акцію з вимогою збільшити кількість жінок в конкурсних програмах фестивалю
До акції долучилися голова журі Каннського кінофестивалю, актриса Кейт Бланшетт та знаменита французька режисерка Аньєс Варда.

У Каннах провели акцію з вимогою збільшити кількість жінок в конкурсних програмах фестивалю, повідомляє Zaxid.net.

Повідомляється, що до акції на підтримку жінок-кінематографісток долучилися голова журі Каннського кінофестивалю, актриса Кейт Бланшетт та знаменита французька режисерка Аньєс Варда.

Акція відбулася на червоній доріжці перед прем'єрою фільму «Дівчата Сонця» Єви Хассон. Учасниці акції вимагали від організаторів збільшити кількість жінок серед учасників Каннського кінофестивалю та кіноіндустрії в цілому.

Учасниці акції представили 82 режисерок, які піднімалися червоною доріжкою на прем'єри власних фільмів за 71 рік існування Каннського кінофестивалю. Чоловіків-режисерів було, як порахували учасниці акції, 1688.

Акцію провела ініціативна група «5050X2020», яка до 2020 року прагне зрівняти кількість чоловіків та жінок у програмі кінофестивалю. Бланшетт та Варда прочитали заяви групи англійською та французькою мовами. Цього року в конкурсній програмі жінок-режисерів всього 3 з 21 учасників. Це 14% від загальної кількості. Загалом на Каннському фестивалі участь жінок у різноманітних програмах складає 24%.

Раніше повідомлялося, що прем’єра українського трилера «Жінка на війні» в Каннах розпочалася з акції на підтримку незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY