detector.media
12.05.2018 15:00
Німецькому журналісту, який зняв фільми про допінг у російському спорті, не дали візу для висвітлення ЧС-2018 - ЗМІ
Німецькому журналісту, який зняв фільми про допінг у російському спорті, не дали візу для висвітлення ЧС-2018 - ЗМІ
У німецькому МЗС на даний час прояснюють обставини і «у разі необхідності звернуться до російської сторони». Представники російської влади ситуацію поки не прокоментували.

Кореспонденту німецького телеканалу ARD Хайо Зеппельту, який є автором фільмів про допінг у російському спорті, не дали візу для висвітлення ЧС-2018 з футболу у РФ. Про це повідомило у п’ятницю агентство DPA, передає УНН.

Як повідомляє ARD, Зеппельт внесений Росією в список небажаних персон. Представники російської влади цю інформацію поки не прокоментували. На телеканалі визнали дії російської влади «безпрецедентним втручанням в свободу преси», передає Deutsche Welle. З критикою цього рішення виступили в організації «Репортери без кордонів» і в Німецькому союзі журналістів.

Повідомляється, що МЗС Німеччини докладає зусиль для з’ясування ситуації навколо журналіста. У зовнішньополітичному відомстві відзначили, що у даний час прояснюють обставини і «у разі необхідності звернуться до російської сторони».

Штефан Майер, парламентський статс-секретар у МВС Німеччини, яке відповідає у ФРН за питання розвитку спорту, закликав російську владу переглянути своє рішення, передає ARD. За словами політика, об’єктивне і незалежне висвітлення турніру означає, що «у країну повинні бути впущені в тому числі журналісти, які критично розповідають про країну і допінгові зловживання».

Сам Зеппельт прокоментував ситуацію на порталі Salonkolumnisten.com. Він стверджує, що заборона на в’їзд до Росії є «політичним актом з боку росіян».

«Я вважаю, що політики повинні висловити з цього приводу свою позицію», — заявив журналіст.

Раніше повідомлялося, що у Росії розкритикували рішення дати «Оскар» фільму про допінг у російському спорті. Стрічка «Ікар» режисера Брайана Фогеля здобула нагороду як найкраща документальна робота.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY