detector.media
12.05.2018 13:00
У Москві суд направив на примусове лікування обвинуваченого в замаху на вбивство журналістки Тетяни Фельгенгауер
У Москві суд направив на примусове лікування обвинуваченого в замаху на вбивство журналістки Тетяни Фельгенгауер
Напад стався в жовтні 2017 року. Обвинувачений увірвався до редакції та кілька разів ударив Фельгенгауер ножем в горло, потім його затримали охоронці.

Пресненський районний суд Москви відправив на примусове лікування Бориса Грица, обвинуваченого в замаху на вбивство журналістки «Эха Москвы» Тетяни Фельгенгауер (частина 3 статті 30, частини 1 статті 105 КК), передає «Медиазона».

Зазначається, що суд постановив визнати Грица неосудним, звільнити від кримінальної відповідальності і застосувати до нього примусові заходи медичного характеру - направити до лікувального закладу.

Повідомляється, що захист нападника просив перекваліфікувати звинувачення на більш м'яке. Сам Гриц під час дебатів говорив, що не збирався вбивати журналістку, а всього лише «хотів зробити їй боляче».

«Я знаю, як поводитися з ножем, і якби я хотів убити, я її вбив», - запевняв обвинувачений.

Нагадаємо, що напад на Фельгенгауер стався в жовтні 2017 року. Гриц зайшов в офіс «Эха Москвы» на Новому Арбаті, бризнув охоронцеві в обличчя з балончика і піднявся на ліфті в редакцію. Там він кілька разів ударив Фельгенгауер ножем в горло, потім його затримали охоронці.

На наступний день Грица заарештували. Нападник стверджував, що знав Фельгенгауер «тільки по телепатичного контакту» і напав на неї через «домагання». Гриц також вів блог, де неодноразово згадував ведучу «Эха Москвы».

Як розповів адвокат Сергій Бадамшін, одна з експертиз визнала, що у Грица параноїдна шизофренія і він є небезпечним «для себе і для суспільства». У березні Слідчий комітет повідомив: психолого-психіатрична судова експертиза прийшла до висновку, що в момент нападу Гриц був несамовитий.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY