detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
10.05.2018 16:50
Народним депутатам пропонують звітувати про свою діяльність на сайті парламенту не рідше двох разів на рік
Народним депутатам пропонують звітувати про свою діяльність на сайті парламенту не рідше двох разів на рік
У парламенті зареєстровано законопроект, відповідно до якого народні обранці мають інформувати виборців про свою депутатську діяльність не лише через ЗМІ, а й на своїй сторінці на сайті Верховної Ради.

Народний депутат Юрій Бублик (позафракційний) запропонував колегам по парламенту вдосконалити правове регулювання інформування ними  виборців. Він зареєстрував законопроект №8252 - проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» щодо інформування виборців про свою депутатську діяльність.

«Реалізація положень зазначеного законопроекту здійснюється з метою: утвердження принципів представницької демократії в Україні, посилення персонального зв’язку народних депутатів України з виборцями, посилення відчуття відповідальності народних депутатів України перед виборцями та на виконання Плану дій з реалізації Декларації відкритості парламенту міжнародної ініціативи Відкритий Парламент», – йдеться у пояснювальній записці проекту.

Зокрема пан Бублик пропонує доповнити частину другу ст. 7 Закону України «Про статус народного депутата України»: «Народний депутат відповідно до закону розглядає звернення виборців, а також від підприємств, установ, організацій, органів державної влади, органів місцевого  самоврядування, об’єднань громадян, вживає заходів для реалізації їх пропозицій і законних вимог, інформує виборців про свою депутатську діяльність під час особистих зустрічей з ними та через засоби масової інформації,» словами «а також шляхом оприлюднення на особистій веб-сторінці, розміщеній на офіційному веб-сайті Верховної Ради України».

«Після впровадження норми щодо оприлюднення на особистій веб-сторінці, розміщеній на офіційному веб-сайті Верховної Ради України, інформації про свою депутатську діяльність сподіваюся, що Голова Верховної Ради впровадить єдиний стандарт регулярного інформування народними депутатами про діяльність народних депутатів, щоб виборці нарешті отримали можливість порівняти якість представництва своїх інтересів у парламенті», – зазначає автор законопроекту.

16 травня 2018 року профільний парламентський Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики розгляне законопроект №8252 на своєму черговому засіданні.

Нагадаємо, 12 липня 2017 року народні депутати з депутатської фракції політична партія «Народний фронт» Максим Бурбак і Микола Федорук направили на розгляд Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики проект закону №6681 про внесення змін до статті 18 Закону України «Про Суспільне телебачення та радіомовлення України» (щодо висвітлення діяльності органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб в засобах масової інформації України). Цей проект закону стосується зобов’язання Національної суспільної телерадіокомпанії висвітлювати діяльність органів виконавчої влади, інших державних органів.

4 квітня 2018 року члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики порекомендували Верховній Раді відхилити проект закону №6681.

Фото: ZIK

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY