detector.media
10.05.2018 16:36
Під час акції проти «Інтера» постраждав журналіст «Газети.ua»
Під час акції проти «Інтера» постраждав журналіст «Газети.ua»
10 травня у селищі Козин Обухівського району Київської області, біля будинку одного з власників каналу «Інтер» Сергія Льовочкіна, представники «Національного корпусу» провели акцію протесту через концерт, який вийшов на каналі 9 травня. Недалеко від будинку Львочкіна відбулася сутичка між представниками «Національного корпусу» та правоохоронціями. Постраждав журналіст видання «Газета.ua»

Про це «Детектору медіа» повідомив журналіст Телевізійної служби новин телеканалу «1+1» Іван Гребенюк, який наразі знаходиться на місці подій.

За його словами, у журналіста видання «Газета.ua» Назарія Мазилюка розбита голова. Журналіст написав заяву до поліції.

У редакції видання «Газета.ua» «Детектору медіа» не підтвердили та не спростували цю інформацію. «Детектор медіа» намагається з’ясувати деталі.

Згодом на сайті Gazeta.ua з’явилася публікація про побиття кореспондента Мазилюка.

Видання пише, що «один з поліцейських вдарив журналіста по голові гумовим кийком», коли представники «Нацкорпусу» спробували прорватись до маєтку Львочкіна.

«Активісти говорили з поліцейськими на початку вулиці. Я підійшов, аби це відзняти. І в один момент всі почали штовхатись. Поліцейські без розбору почали бити всіх кийками. Мене вдарив один з силовиків кийком в голову», – розповів журналіст виданню.

Від госпіталізації постраждалий відмовився, йому наклали пов'язку, і він написав заяву до поліції.  

Під час акції представники Нацкорпусу обклеїли недобудований будинок начебто Льовочкіна наліпками «"Інтер" буде наш» та обмалювали його проукраїнськими надписами.

«Залишимо йому (Сергію Льовочкіну - ДМ) послання, щоб він знав, що з нацією треба рахуватись», – сказав представник «Національного корпусу» Назарій Кравченко під час акції.

Нагадаємо, 8 травня в соцмережі Facebook на сторінці партії «Національний корпус» було викладено уривок запису концерту, який «Інтер» готував до 9 травня. У цьому фрагменті ведучий Андрій Доманський у підводці говорив наступний текст: «Сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников, а их портреты безнаказанно проносили в факельных шествиях по нашей столице, где каждый метр полит кровью наших соотечественников». Далі продовжувала ведуча Анастасія Даугулє: «И пусть иногда нам кажется, что все против нас, что мы чужие в своей стране. Но это не так. Нас много. Нас сотни в этом зале и миллионы – перед экранами телевизоров».

«Національний корпус» заявив, що фашистськими злочинцями назвали борців за незалежність України, та висловив вимогу до влади «припинити цю неприховану пропаганду російського шовінізму».

Реагуючи на Нацрада закликала мовників «знайти істинні слова свободи» у День пам’яті та примирення та не розколювати суспільство.

Зранку 9 травня біля офісу каналу «Інтер» проходила акція протесту. Політична партія «Національний корпус», що організувала її, вимагала, щоб з концерту було видалено «пропагандистські заклики». Інакше партія буде добиватися позбавлення каналу ліцензії.

Учасники акції розклеїли на фасаді будівлі та на автомобілях каналу листівки з надписами «Зробимо Інтер патріотичним» та #ІнтербудеНАШ, а також розфарбували вивіску на вході до будівлі в жовто-блакитний колір. На акції протесту чергувала Нацполіція. Активісти обіцяли діяти в рамках українського законодавства.

Тим часом організація «Вільні люди» пікетувала будівлю компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє новини для «Інтера». Пікетувальники вимагали зняти концерт з ефіру повністю. У цій акції взяли участь близько 30 осіб. Вони розмалювали балончиками фасад будівлі. Ближче до кінця концерту активісти кинули на сходи «коктейль Молотова». Активісти заявили, що підготували листи зі скаргою до Генпрокуратури, СБУ, МВС та Національної ради з питань телебачення і радімовлення.

О 20:30 на «Інтері» вийшов анонсований концерт «Победа. Одна на всех», наприкінці якого від ведучого Андрія Доманського пролунала фраза, через яку будівлю каналу і офіс «Національних інформаційних систем» пікетували активісти.

Після закінчення трансляції концерту представники «Національного корпусу» сказали, що не будуть «битися з порожніми стінами офісу», й анонсували поїздку до будинку одного зі співвласників каналу «Інтер» Сергія Льовочкіна 10 травня о 13:00.

Фото: очевидців акції, скріншот відео "Громадське телебачення", 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY