detector.media
10.05.2018 12:24
Голова «Укравтодору» програв польським журналістам справу про захист його особистих прав
Голова «Укравтодору» програв польським журналістам справу про захист його особистих прав
Окружний суд у Варшаві відхилив клопотання про захист особистих прав нинішнього очільника «Укравтодору». Йшлося про коментарі користувачів Інтернету під текстом «Новак – золота дитина Туска», опублікованого на порталі wprost.pl.

Про це повідомляє Zahid.net.

Адвокат Роман Ґєртих, який представляв Славоміра Новака, вимагав, щоб адміністратор сайту розмістив вибачення, зокрема за коментарі з натяком, нібито Новак є «злочинцем».

Проте суд постановив, що розміщені під текстом коментарі користувачів Інтернету мали «політичний характер» і повинні сприйматися як «оцінки», а не «факти», тобто не є незаконними.

Уповноважена представниця порталу wprost.pl Пауліна П'ящик після оголошення рішення суду заявила, що вирок «вписується в стандарти, визначені Європейським судом з прав людини».

Як повідомляв «Детектор медіа», журналіст проекту журналістських розслідувань BIHUS.info Данило Мокрик подав до Печерського суду позовну заяву про наклеп і образи з боку голови Військової прокуратури України Анатолія Матіоса.

Журналіст вимагає спростування слів із посту у Facebook, в якому Анатолій Матіос публічно звинуватив журналіста нібито у роботі на екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, що наразі переховується від правоохоронних органів України.

На фото: Славомір Новак 

Фото: stroyobzor.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY