detector.media
10.05.2018 10:15
Україна ініціювала в ООН обговорення феномену російської пропаганди і фейкових новин
Україна ініціювала в ООН обговорення феномену російської пропаганди і фейкових новин
ООН має посилити зусилля в контексті вироблення глобальної політики боротьби із фейками і пропагандою.

Про це йшлося під час обговорення феномену російської пропаганди та фейкових новин у рамках роботи 40-ї сесії Комітету ООН з питань інформації в штаб-квартирі ООН 9 травня, повідомляється на сайті Постійного представництва України при ООН у Нью-Йорку.

Під час заходу було зазначено, що пропаганда та фейкові новини є елементами гібридної війни, яку веде Росія проти України та інших держав світу.

Також, як повідомляється на сайті представництва, у штаб-квартирі ООН було наголошено, що «за понад чотири роки протидії російській агресії українська сторона накопичила чималий досвід та розробила інструменти для боротьби із російською пропагандою і фейковими новинами».

«Як засвідчило засідання, цей досвід є цікавим для міжнародного співтовариства, адже Росія шляхом дезінформації намагається впливати на внутрішню ситуацію в різних куточках віту», – йдеться на сайті.

У ході дискусії висловлювалися також думки про те, що ООН має посилити зусилля в контексті вироблення глобальної політики боротьби із фейками і пропагандою.

З  презентаціями виступили представники українських неурядових організацій StopFake.org та VoxUkraine. Модерувала дискусію речник МЗС України Мар’яна Беца. Окрім делегацій держав-членів ООН, на заході також були присутніми ветеранки «Невидимого Батальйону» — українського документального кіноальманаху про жінок в умовах бойових дій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська делегація проведе в ООН презентацію щодо протистояння російській пропаганді та фейкам.

Фото: From-UA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY