detector.media
09.05.2018 22:40
«Інтер» не пішов на умови активістів, активісти планують пікетувати дім Льовочкіна (ОНОВЛЕНО)
«Інтер» не пішов на умови активістів, активісти планують пікетувати дім Льовочкіна (ОНОВЛЕНО)
Представники «Національного корпусу» анонсували поїздку до будинку одного з власників каналу «Інтер» Сергія Льовочкіна завтра о 13:00. Організація «Вільні люди» підготувала листи зі скаргою до Генпрокуратури, СБУ, МВС та Національної ради з питань телебачення і радімовлення.

На каналі «Інтер» закінчився концерт «Победа. Одна на всех», наприкінці якого від ведучого Андрія Доманського прозвучала фраза, через яку будівлю каналу і офіс «Національних інформаційних систем» сьогодні пікетували активісти.

Фраза з підводки ведучого, що напередодні потрапила до мережі і призвела до бурхливого обговорення, звучить так: «Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили в факельних ходах по нашій столиці, де кожен метр политий кров'ю наших співвітчизників».

З самого ранку біля офісу каналу «Інтер» проходила акція протесту. Політична партія «Національний корпус», що організувала її, вимагала, щоб з концерту було видалено «пропагандистські заклики». Інакше партія буде добиватися позбавлення каналу ліцензії. 

Як писав «Детектор медіа», учасники акції розклеїли на фасаді будівлі та на автомобілях каналу листівки з надписами «Зробимо Інтер патріотичним» та #ІнтербудеНАШ, а також розфарбували вивіску на вході до будівлі в жовто-блакитний колір. На акції протесту чергувала Нацполіція. Активісти обіцяли діяти в рамках українського законодавства. 

Після закінчення трансляції концерту представники «Національного корпусу» сказали, що не будуть «битися з порожніми стінами офісу», і анонсували поїздку до будинку одного з власників каналу «Інтер» Сергія Льовочкіна завтра о 13:00. 

Організація «Вільні люди», що пікетувала будівлю компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє новини для «Інтера», вимагала зняти концерт з ефіру повністю. 

У цій акції взяли участь близько 30 осіб. Вони розмалювали балончиками фасад будівлі. Ближче до кінця концерту активісти кинули на сходи «коктейль Молотова».

Активісти заявили, що підготували листи зі скаргою до Генпрокуратури, СБУ, МВС та Національної ради з питань телебачення і радімовлення.

У той же час на новинному сайті «Інтера» «Подробности» в новині про пікети зазначено, що «ніяких конкретних вимог» активісти не озвучували. 

Нагадаємо, вчора, 8 травня, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликала мовників «знайти істинні слова свободи» у День пам’яті та примирення та не розколювати суспільство.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY