detector.media
09.05.2018 21:00
«Інтер» транслює концерт, акції протесту тривають
«Інтер» транслює концерт, акції протесту тривають
У Києві тривають дві акції протесту проти телеканалу «Інтер». Одна – під будівлею «Інтера», друга – під офісом «Національних інформаційних систем», що виробляють новини для цього каналу.

Після того, як на «Інтері» розпочався концерт «Победа. Одна за всех», активісти організації «Вільні люди», що вимагали зняти його з ефіру, заявили, що планують звернутися зі скаргою до Генпрокуратури, СБУ, МВС та Національної ради з питань телебачення і радімовлення.

«Ми будемо діяти до тих пір, доки пропаганда "Інтера" не припинить зомбувати українців або доки цей канал не зникне взагалі», – заявили активісти.

«Наступного разу ми зайдемо в приміщення, бо ці покидьки будуть і далі транслювати російську пропаганду», – додали вони.

Політична партія «Національний корпус», що організувала акцію протесту біля офісу «Інтера», вимагала, щоб з концерту було видалено «пропагандистські заклики».

Тож «Нацкорпус», очевидно, чекає на завершення концерту, аби дізнатися, чи до фінальної версії було внесено правки.

У той же час на новинному сайті «Інтера» «Подробности» в новині про пікети зазначено, що «ніяких конкретних вимог» активісти не озвучували. 

Як писав «Детектор медіа», акція протесту під офісом каналу триває з самого ранку. Учасники розклеїли на фасаді будівлі та на автомобілях каналу листівки з надписами «Зробимо Інтер патріотичним» та #ІнтербудеНАШ, а також розфарбували вивіску на вході до будівлі в жовто-блакитний колір.

На акції протесту чергує Нацполіція. Активісти обіцяють діяти в рамках українського законодавства. 

Нагадаємо, напередодні у мережу було викладено фрагмент концерту «Победа. Одна на всех» (запланованого до показу сьогодні, 9 травня, о 20:30), який викликав активне обговорення через підводку ведучих.

«Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили в факельних ходах по нашій столиці, де кожен метр политий кров'ю наших співвітчизників», – сказав телеведучий Андрій Доманський.

Партія «Національний корпус» попередила на своїй Фейсбук-сторінці, що «застосує адекватні дії» проти «Інтера». Про акцію протесту заявила і організація «Вільні люди». 

Нацрада, у  свою чергу, закликала мовників «знайти істинні слова свободи» у День пам’яті та примирення та не розколювати суспільство.

«Детектор медіа» надіслав запит телеканалу «Інтер» с проханням прокоментувати ситуацію та чекає на відповідь. 

Фото: «Інтер»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY