detector.media
08.05.2018 13:15
За три місяці в Криму затримали 28 активістів, звинувачених у екстремізмі в соцмережах – Меджліс
За три місяці в Криму затримали 28 активістів, звинувачених у екстремізмі в соцмережах – Меджліс
Із січня 2018 року в анексованому Росією Криму затримали 28 активістів, пройшло 19 обшуків, повідомив член Меджлісу кримсько-татарського народу, менеджер із комунікацій кримськотатарського ресурсного центру Ельвір Сагірман.

Про це інформує кореспондент РБК-Україна.

«Загальна кількість затримань за перший квартал 2018 року - 28, з них 14 - представники кримсько-татарського народу. В основному затримання проводилися після проведення обшуків російськими силовиками», - заявив Ельвір Сагірман.

Він також зазначив, що за цей час на території анексованого Криму пройшло 19 обшуків у активістів.

За словами пана Сагірмана, обшуки були пов'язані з підозрою активістів у поширенні екстремістських матеріалів у соціальних мережах і проходили в дуже грубій манері.

Як повідомлялося, після анексії Криму Росією на півострові практикуються масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Нагадаємо, 15 січня координатор правозахисної організації «КримSOS» Таміла Ташева повідомила, що дослідження українських правозахисників «Енциклопедія репресій в Криму з моменту анексії Росією», в якому зібрані порушення прав людини на півострові з лютого 2014 року до 31 жовтня 2017 року, передадуть в бібліотеки і державні інститути.

На фото: Ельвір Сагірман

Фото: facebook.com elvirsagirman

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY